Chutná česneková pomazánka, která učiní chlebíčky neodolatelnými


Česneková pomazánka je nejen lahodná, ale i zdravá. Každý ji však připravuje dle svého osobního receptu. My vám přinášíme tip, který je svým složením prostý, ale chutí naprosto neodolatelný. Udělejte radost nejen návštěvě. Pomazánku můžete skladovat v lednici a dle potřeby ji mazat i na rohlíky, housky, nebo chleba. Zkrátka tehdy, kdykoliv dostanete chuť.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu česnekové pomazánky?

Připravte si následující:

  • 100 gramů změklého másla
  • 20 stroužků česneku
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek čerstvé petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Jak postupovat při přípravě pomazánky?

Nejprve si oloupejte česnekové stroužky a rozložte je na plech vystlaný pečícím papírem. Posolte je, potřete olivovým olejem a pečte do měkka zhruba pět až sedm minut při 170 stupních Celsia.

Následně česnek vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté pečené stroužky vložte do kuchyňského robota a rozmixujte spolu s nasekanou petrželkou, změklým máslem a strouhaným tvrdým sýrem.

Pomazánku můžete na závěr dle preferencí dochutit solí a mletým pepřem. V další fázi si nakrájejte veku nebo bagetu na tenčí plátky a neneste na ní dostatečné množství česnekové náplně. Chlebíčky dejte před podáváním zapékat do trouby na pět minut při 240 stupních Celsia.

Servírování česnekové pomazánky

Až chlebíčky s pomazánkou zapečete, česnek se v bytě krásně rozvoní. Strouhaný sýr se pak spolu s máslem rozpustí a vsákne do pečiva. Tato kombinace dotvoří dokonalou chuť, která není zaměnitelná. Pečený česnek zase ztratí svou ostrost a bude příjemně pikantní. Udělejte si den nebo večer krásnějším a ochutnejte tuto dobrotu.

Pakliže máte rádi pikantnější chuť čerstvého česneku, samozřejmě ho péct nemusíte a stačí jej do směsi prolisovat. Tak jako tak si s hosty ohromně pochutnáte!

Laisser un commentaire