Držíte dietu a chcete mlsat? Připravte si lehký sýrový dezert bez cukru, mouky a másla


Tímto jednoduchým dietním receptem potěšíme zejména ty jedince, kteří si svou postavu udržují v kondici. Sýrový dezert obsahuje na 100 gramů pouze 100 kalorií. Můžete si ho tak dopřát zcela bez výčitek. Kromě toho je i velmi chutný, přestože neobsahuje cukr, mouku ani máslo.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu lehkého sýrového dezertu?

Připravte si následující:

  • 600 gramů čerstvého ideálně domácího sýra (neochuceného nebo slazeného medem)
  • 100 gramů medu
  • 2 vejce
  • 40 gramů škrobu
  • vanilkovou esenci nebo zrníčka z vanilkového lusku (na špičku nože)
  • 500 mililitrů nízkotučného mléka + 100 gramů želatiny

Jak postupovat při přípravě lehkého sýrového dezertu?

V malé misce si smíchejte asi 100 mililitrů mléka spolu s želatinou (100 g) a nechte nabobtnat. V další fázi si k ruce vezměte středně velký hrnec a v něm vyšlehejte vejce spolu se škrobem a zbytkem mléka.

Směs povařte na mírném plamenu do zhoustnutí a ochuťte o medem. Nakonec mléčnou hmotu dejte stranou ze sporáku a nechte vychladnout alespoň na 60 °C. V tento moment do krému ještě zakomponujte nabobtnalou želatinu z mísy pomocí mixéru.

Kompletace dezertu, fáze tuhnutí a servírování

Až budete mít smetanovou hmotu hmotovou, spojte ji spolu s čerstvým sýrem do homogenní směsi, a nakonec vlijte do formy na koláč. Vše dejte do lednice ztuhnout alespoň na 6 až 8 hodin. Nezapomeňte dezert přikrýt potravinovou fólií.

Nakonec podávejte pokrájené na menší porce. Dozdobit můžete zákusek například karamelovou omáčkou, nebo čerstvým ovocem. Hodit se budou borůvky, maliny, jahody, nebo třeba banány. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr: Osvěžte se limetkovou příchutí

V případě, že máte v oblibě citrusy, je možné smetanovou směs osvěžit i limetovou šťávou. Tu jednoduše zamícháte do smetany a sýra, přidat můžete i trochu kůry, která není chemicky ošetřená. Připravíte si tak vlastně takový zdravý cheesecake.

Laisser un commentaire