Nevíte, co k obědu nebo večeři? Recept kde hraje hlavní roli zelí, je univerzální


Stačí jen pár surovin, zelí, a snadná snídaně, oběd nebo večeře je v mžiku na stole. Je to velmi jednoduchý recept, ke kterému můžete různě měnit přílohy nebo si dát jídlo jen tak. Můžete také přidat nebo vynechat potraviny, všechno podle chuti.

Pro nedočkavce i pro ty, co nemají rádi vaření

Na recept budete potřebovat jen pár ingrediencí:

  • 250 g mladého zelí
  • 3 vejce
  • 1 cibuli
  • 100 g mouky
  • 70 g sýru
  • Sůl, pepř, bylinky a slunečnicový olej

Příprava je ideální pro ty, kteří neradi tráví v kuchyni mnoho času. Zelí protřepejte, cibuli najemno nakrájejte, obě suroviny promíchejte a přidejte vejce. Sýr si nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se směsí. Poté přidejte mouku, sůl a pepř.

Pánev si vytřete oleje, a na ní poté tvarujte směs, na pánvi ji hezky urovnejte a přikryjte. Na mírném ohni poté smažíme 15-20 minut. Pomocí talíře po této době otočte na druhou stranu a smažte dalších 10 minut.

Podávejte se zeleninovým salátem

Toto jednoduché jídlo můžete podávat společně se zakysanou smetanou, kterou doplníte čerstvými bylinkami a česnekem, nebo se saláty ze zeleniny. Do směsi můžete přidat také šunku, smažené houby nebo papriky.

Z vajec nebo zelí si můžete udělat spoustu jídel, která jsou jednoduchá a rychlá na přípravu. Zelí si můžete naložit, udělat si skvělou staročeskou zelňačku s klobásou, vyzkoušejte zelné karbanátky.

Segedínský guláš budete mít hotový do hodiny a s houskovým knedlík je výborný. Zelí vyzkoušejte i do zdravého zeleninového salátu – coleslaw máte hotový do 30 minut a je to skvělá příloha.

Kysané zelí má navíc vysoký obsah vitamínu C, který posiluje imunitní systém. Navíc si ho můžete dát jak syrové, tak ho využít i do sendvičů. Šťouchané brambory se zelím se podávají jako příloha k zabijačkovým hodům. Dokonce můžete ze zelí vytvořit i skvělé vegetariánské pokrmy.

Laisser un commentaire