Skvostná chuťovka pro každou příležitost: Pečené tyčinky z kynutého těsta


Buďte kreativní a také trochu v kuchyni zaexperimentujte. Vytvořte z kynutého těsta tyčinky a naplňte je, čímkoliv se vám zachce. Tuto chuťovku ocení kdokoliv. Je totiž skvělá! My vám poradíme, jak si připravit sýrovou dobrotu pro každou příležitost.

Jaké suroviny budete potřebovat na kynuté sýrové tyčinky?

Na přípravu těsta si obstarejte:

  • 1 kilogram hladké mouky
  • 1 kostku čerstvého droždí
  • 1 lžíci soli
  • 500 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů slunečnicového oleje

Na pomazání těsta před pečením je ještě zapotřebí dvou vajec a 200 ml mléka. Kromě jiného si ještě připravte na sýrovou náplň:

  • 500 gramů tvrdého sýra
  • 125 gramů změklého másla
  • 1 lžíci soli

Jak postupovat při přípravě kynutých sýrových tyčinek?

Nejprve se pusťte do přípravy kynutého těsta. Připravte si v hrnku kvásek. Ten zhotovíte tak, že si rozdrobíte do teplého mléka droždí a zasypete ho trochou cukru. Pak necháte vzejít asi patnáct minut. Mezitím si prosejte do velké mísy hladkou mouku, osolte ji, přilijte olej, zbytek vlažného mléka, a nakonec i vzešlý kvásek z hrníčku. Ze všech surovin vypracujte rukama hladké, homogenní a nelepivé těsto. To následně přikryjte utěrkou a dejte na dvacet minut kynout na teplé místo.

Tvoření sýrových tyčinek a fáze pečení

Než těsto vykyne, připravte si sýrovou náplň. V míse si smíchejte změklé máslo se strouhaným sýrem a solí. Vzniklou hmotu pak dejte chvíli stranou. Na náplň můžete použít cokoliv máte rádi. Vhodná bude i strouhaná šunka, uzené maso, zelenina, bylinky, česnek a podobně. Je to jen na vaší fantazii a chutích.

Nyní si k ruce vezměte těsto a vyválejte ho na pomoučeném vále do tvaru obdélníku. Polovinu z něj pomažte sýrovou náplní, pak přeložte na půl a opět natřete krémem a přeložte. Nakonec plněné těsto nakrájejte na pruhy a ty stočte. Nakonec je potřeba tyčinky potřít na povrchu směsí z rozšlehaného vejce a mléka. Těsto vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte do trouby péct na 30 až 40 minut při 180 °C.

Servírování sýrových tyčinek

Upečené sýrové tyčinky můžete podávat buď vcelku, nebo pokrájené na menší kousky. Chutné budou jak teplé, tak i studené. Hodit se k nim bude jakýkoliv studený dip. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire