Slaný závin z listového s tvarohem a cibulí


Tento slaný závin osloví nejen vaši rodinu, ale také návštěvu. Všechno budete mít hotové do několika málo minut, pokud si zakoupíte již předem připravené listové těsto. Pak se stačí věnovat jen náplni z tvarohu a cibule. Výsledná chuť vás příjemně překvapí.

Potřebné suroviny na přípravu slaného závinu z tvarohu a cibule

Před zahájením pečení si připravte ryto ingredience:

  • 300 až 400 gramů slaného tvarohu (nebo kravského sýra)
  • 1 velkou červenou cibuli
  • 450 gramů rozváleného listového těsta
  • sůl dle potřeby
  • 50 gramů másla
  • 100 mililitrů slunečnicového oleje
  • 100 mililitrů smetany na vaření

Jak postupovat při přípravě slaného závinu?

Z uvedeného množství těsta byste měli připravit zhruba dva až tři záviny. Začněte tedy přípravou náplně, jelikož listové těsto již máte hotové. V rendlíku si rozpusťte máslo a smíchejte ho se smetanou na vaření a slunečnicovým olejem.

Až bude směs homogenní, odstavte ji z plotny. Nyní si na pánvi s trochou oleje orestujte dozlatova jemně pokrájenou červenou cibuli. V další fázi přidejte i sýr či tvaroh a pečlivě promíchejte. Nakonec odstavte z plamene.

Plnění listového těsta a jeho pečení

Buďto můžete udělat klasické záviny, nebo jakýsi koláč přes celý plech. Tak jako tak pomažte spodní plát těsta směsí ze smetany a másla. Pak naneste tvarohovou náplň po celé ploše a zarolujte. Možné však je pomazat smetanou a máslem spodní plát, položit na něj druhý a ten naplnit tvarohem či sýrem.

Třetí plát potom přijde na vrch a okraje je potřeba zohýbat, aby vše nevyteklo ven. Koláč pečte v troubě cca 40 minut při teplotě 200 °C. Spotřebič však nastavte dle svých zvyklostí.

Servírování slaného závinu

Upečený závin nebo koláč vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Podávejte například s šálkem dobrého čaje, hodit se však bude k pokrmu i bílé víno, nebo pivo. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire