Brambory plněné šunkou a sýrem


Nevíte, jaké jídlo připravit k obědu nebo potřebujete udělat rychlou večeři pro všechny nenasytné krky, co máte doma? Máme pro vás skvělý tip – skvělé dochucené brambory, které naplníte šunkou a sýrem.

Budete potřebovat jen pár surovin a vytvoříte skvělé jídlo

Na zapečené brambory budete potřebovat:

  • 4 brambory
  • 80 gramů šunky
  • 80 gramů sýra
  • 50 g přírodního jogurt
  • Zelené bylinky podle chuti a také koření

Nejdříve si dobře omyjte brambory, osušte je a zabalte do alobalu. Brambory vyložte na plech a pečte je na 180 stupňů. Šunku nakrájejte najemno, sýr můžete nastrouhat na jemném struhadle. Sýr i šunku dejte do misky, přidejte k nim jogurt a dobře promíchejte.

Brambory po 1,5 hodině vytáhněte z trouby a opatrně sundejte alobal. Poté je nakrájejte na poloviny. Lžící vyndejte měkkou část a místo ní do brambory dejte směs šunky a sýra. Přikryjte druhou polovinou brambory, ale už je nedávejte do alobalu, aby brambory byly křupavé.

Pečte dalších 15 minut, vyndejte z trouby a můžete podávat. K zapečeným bramborám si připravte různé druhy dipů, například česnekový, na stůl si můžete připravit také kečup, hořčici nebo majonézu.

Brambory si zapečte i se smetanou nebo kuřecím masem

Na internetu i v různých kuchařkách se dočtete různé variace na zapečené brambory. Někdo je miluje s brokolicí, jiný si raději pochutná na mase. Výborné jsou zalité smetanou a posypané sýrem. Fantazii se v tomto případě meze nekladnou. Je to výborný oběd, který je jednouchý, navíc vám kolikrát bude stačit prkénko, nůž a pekáček a máte hotovo do hodiny.

Někdo si do nich místo masa přidává klobásku nebo párek. Můžete také zkusit nové koření nebo přidat suroviny, které nejsou tolik obvyklé. Zapečené brambory si také můžete naplnit celé, nemusíte je rozkrajovat jako v našem receptu. Zdravější variantou jsou brambory s cuketou a rajčetem.

Laisser un commentaire