Levný a přeci chutný dezert z kondenzovaného mléka zvládnou připravit i začátečníci


Nejste zrovna přeborníci v pečení koláčů? Pak si nezoufejte a připravte pro sebe i blízké nepečený dezert z kondenzovaného mléka! Celý proces vám nezabere více než pár minut. A výsledek stojí rozhodně za to, přesvědčte se.

Jaké suroviny potřebujete na přípravu krémového dezertu z kondenzovaného mléka?

Obstarejte si tyto ingredience:

  • 1 konzervu kondenzovaného mléka
  • 2 hrníčky mléka
  • 4 vejce
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu
  • 1 šálek krupicového cukru
  • 1 šálek kakaového prášku

Jak postupovat při přípravě krémového dezertu?

Nejprve si připravte čokoládový karamel. V rendlíku smíchejte krupicový cukr s kakaový práškem a zahřívejte na středním plamenu. Až vytvoříte hustý sirup, odstavte z plotny a pusťte se do samotného krému. Ve skleněné míse si vyšlehejte kondenzované mléko spolu s obyčejným mlékem, kukuřičným škrobem a vejci. Směs pak zahřívejte ve vodní lázni a míchejte, dokud nezhoustne. Možné je krém připravit i svařením v hrnci na mírném plamenu.

Kompletace dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Připravený krém z kondenzovaného mléka nalijte do koláčové formy nebo zapékací misky a přelijte čokoládovým karamelem, který rovnoměrně rozprostřete pomocí špachtle. Poté dejte dezert chladit do lednice alespoň na čtyři hodiny. Tím také ztuhne. Nejlepší je však nechat ho chladit přes nic. Otázkou ale zůstává, zda to vydržíte. Mlsná vás bude jistě honit zodpovědně.

Servírování nepečeného krémového dezertu

Po uplynutí doby tuhnutí v lednici můžete krémový dezert z kondenzovaného mléka servírovat například s nakládaným lesním ovocem, nebo třeba s tím čerstvým. Hodit se budou banány, borůvky, maliny, ostružiny, či jahody. K porci podávejte například šálek dobrého espressa, čaj, či horkou čokoládu. Přidat lze i máslovou a kakaovou sušenku na zakousnutí. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak můžete krémový dezert vylepšit?

Kromě výše uvedených ingrediencí můžete použít i jiné k dochucení dezertu. Pokud zatoužíte například po kokosové příchuti, lze do krému přidat pouze strouhaný kokos. Možné je připravit i čokoládový zákusek, pouze do směsi přilijete roztavenou hořkou či mléčnou čokoládu. Výtečně bude dezert chutnat i se zakomponovaným ovocem všeho druhu. Hodit se budou do krému třeba broskve, meruňky či višně. Kromě čokoládového karamelu pak lze použít na polevu i ten klasický.

Laisser un commentaire