Jednoduchý a chutný pudink jen ze čtyř ingrediencí


Vyzkoušejte vynikající dezert, ke kterému budete potřebovat jenom několik málo ingrediencí. Jakmile si připravíte poctivý domácí pudink, už se nebudete chtít vracet k variantě z prášku. Kvalitní sladký pudink navíc skvěle poslouží jako dezert po hlavním jídle i jako samostatné občerstvení pro návštěvu. Následující recept si tak nezapomeňte uložit pro případ, kdy by se vám mohl hodit.

Vynikající sladký mléčný pudink

Domácí sladký pudink je skutečně neodolatelnou sladkostí, kde si zamilujete jeho chuť i skutečně jemnou konzistenci. Navíc velkou výhodou je právě fakt, že potřebovat budete pouhé čtyři ingredience. Snadno tak přípravu zvládnete i ve chvíli, kdy budete mít poloprázdnou spíž a většina surovin na složitější zákusky prostě bude chybět.

Ingredience na sladký pudink

  • Mléčný karamel 400 gramů
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 1 šálek mléka

Návod na přípravu

Postup přípravy sladkého pudinku, kde je hlavní ingrediencí sladký karamel není nijak složitá. Ale proč není ve složení cukr? Odpověď spočívá právě v tom, že už použitý karamel je velmi sladký, takže není potřeba přidávat nic dalšího. Případné doslazení zvládnete i později s použitím vhodné omáčky nebo polití medem.

Samotná příprava je jednoduchá a začíná u důkladného promíchání všech zmíněných ingrediencí v jednu homogenní hmotu. K tomu je potřeba klidně až tři minuty šlehání na vyšší výkon. Následně si připravte vhodnou formu, kterou vyložíte papírem. Do formy nalijte připravenou směs a vložte do trouby na 200 stupňů. Aby měl pudink správnou konzistenci, měl by se péct ve vodní lázni zhruba 40 minut. Až bude upečený, počkejte na vychladnutí a uložte do lednice. Pro servírování nezapomeňte na karamelovou omáčku, šlehačku nebo doplnění medem. Uvidíte, že z tohoto dezertu budete opravdu unešení a zamilují si ho i všechny návštěvy, které k vám přijdou na jídlo.

Laisser un commentaire