Využijte zbytky: Námořnické těstoviny s drůbežími žaludky chutnají báječně


Chutné a rychle připravené námořnické těstoviny s drůbežími žaludky by neměly chybět v kuchyni žádné hospodyňky, která se snaží vařit levně a chutně. 

Ingredience na těstoviny s drůbežími žaludky

Nebudete k tomu potřebovat příliš mnoho ingrediencí, ale přesto si opravdu skvěle pochutnáte. Chcete vědět, co je třeba si nachystat k přípravě? Nejdříve zajděte do masny a přineste si odtud drůbeží žaludky. Ty totiž nejspíš doma mít nebudete. A jestliže se ve vaší poličce se surovinami nenachází ani ghee alais ghí, pak si jednoduše přepusťte máslo. Poté budete na vaření skvěle připraveni. A co si vzít k ruce?

  • těstoviny 1 balíček
  • drůbeží žaludky 500 g
  • cibule1 ks
  • rajče 3 ks
  • mrkev 1 ks
  • tvrdý sýr 300 g
  • černý pepř (nejlépe mletý) podle chuti
  • sůl podle chuti
  • kukuřičný olej 2 polévkové lžíce (lze použít jakýkoli jiný)
  • l polévková lžíce ghí

Začněte přípravou drůbežích žaludků

Nejdříve je dobře opláchněte a oloupejte. Jakmile máte hotovo, nakrájejte je na kousky střední velikosti. Poté přijde na řadu mrkev a cibule. Ty oloupejte nebo oškrábejte a nasekejte nahrubo. Na mírném oleji nechte cibuli osmažit dozlatova a poté přidejte mrkev. Počkejte, až trochu změkne. Nyní je čas pro přidání drůbežích žaludků.

Měly by se opéct ze všech stran, aby skvěle změkly a přitom i po upečení zůstaly šťavnaté. Už v této fázi je můžete libovolně osolit, opepřit nebo jinak okořenit. Maso doporučujeme připravit na ghí, získá tak skvělou chuť. Pokud však máte rádi zemitější chutě, klidně ho nahraďte třeba sádlem. Stejně dobrý bude samozřejmě i jakýkoliv rostlinný olej.

Připravte si všechny součásti receptu

Drůbeží žaludky lehce podlijte a duste doměkka. Mezitím si uvařte těstoviny. Měly by být al dente. Tedy ne příliš měkké, jinak by se vám v troubě rozvařily. A to byste určitě nechtěli. Než se uvaří maso, stihnete ještě vymazat pekáč kukuřičným olejem. Vysypávat ho není vůbec třeba, těstoviny se nepřilepí.

Maso i těstoviny společně promíchejte a podle chuti dokořeňte. Vložte do pekáčku a nahoru položte rajčata pokrájená na tenká kolečka. Nakonec zasypte sýrem a dejte péct. V troubě rozpálené na na 180 stupňů bude jídlu k upečení stačit 10 až 15 minut. Námořnické těstoviny s drůbežími žaludky stačí nakrájet a servírovat.

Jak celý recept vylepšit

Kuřecím žaludků mnohou dodat chuť i skvěle zvolené bylinky. Dobrým tipem je šalvěj, rozmarýn nebo tymián, ale milují i petržel, kopr a bazalku. Vybírejte však tu asijskou, která je tolerantní k tepelné úpravě. Běžná italská se hodí nanejvýš k dozdobení hotového pokrmu. Jinak o její chuťové vlastnosti i krásný vzhled rychle přijdete.

Laisser un commentaire