Celý internet šílí po tomto receptu: Geniální dort, který připravíte jednoduše bez pečení


Možná jste si zamilovali dort zvaný ptačí mléko. Tento recept je mu svojí konzistencí podobný, avšak je ještě lahodnější. Navíc se řadí mezi nízkokalorické delikatesy.

Blíží se někomu z vašich blízkých narozeniny či svátek? Potěšte ho domácím dortem, který připravíte jednoduše a bez pečení. Tato delikatesa se pyšní neuvěřitelnými 100 kaloriemi na 100 gramů, což ji řadí mezi nízkokalorické recepty. Hotový dort snadno nazdobíte podle svého vkusu, přičemž k dekorování můžete použít ovoce, karamel, čokoládu, apod. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Ingredience potřebné pro přípravu dortu:

  • 600 gramů polotučného tvarohu
  • 100 gramů medu
  • 40 gramů kukuřičného škrobu
  • 18 – 20 gramů rychle rozpustné želatiny
  • 600 mililitrů polotučného mléka
  • 2 kusy vajec velikosti L
  • vanilkový cukr

Postup přípravy nízkokalorické pochoutky

V prvním kroku přípravy si připravte želatinu. Rychle rozpustnou želatinu nalijte do menší misky a zalijte ji 100 mililitry polotučného mléka. Následně ji rozmíchejte a nechte asi 10 minut ztuhnout.

Mezitím, co vám želatina tuhne, smíchejte připravená celá vejce se škrobem a důkladně směs promíchejte. Následně do ní přilijte 50 mililitrů mléka a znovu dohladka rozmíchejte. Až ji budete mít rozmíchanou, přilijte dalších 450 mililitrů mléka, rozmíchejte a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni.

Jakmile se ve směsi objeví bublinky a začne houstnout, je to známka toho, že se začala vařit. Ve varu ji udržujte přibližně půl minuty a poté ji odstavte. Do směsi – těsta důkladně vmíchejte vanilkový cukr a med. Hotové těsto následně nechte v hrnci na mřížce vychladnout.

Zatímco bude těsto chladnout, ve středně velké míse rozmixujte tvaroh tyčovým mixérem dohladka. Až bude hladký, přilijte k němu zbylých 100 mililitrů polotučného mléka a pokračujte v mixování do té doby, než bude směs opět bez hrudek.

V dalším kroku do rozmixovaného tvarohu s mlékem nalijte dříve připravené těsto a ponorným mixérem rozmixujte. Jakmile budete mít vše připravené, vezměte si k ruce ztuhlou želatinu. Tu na mírném ohni zahřejte, aby se rozpustila, načež ji přilijte do těsta a důkladně promixujte. Hotové těsto přelijte do dortové formy a nechte ho zcela vychladnout. Vychladlé těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte jej 6 – 8 hodin v lednici odpočívat.

Po uplynutí potřebné doby můžete dort vyjmout z lednice a vyndat ho z formy. Při vyjmutí dortu z formy si dejte pozor, ať ho neponičíte. Nejprve je nutné nožem obkroužit tvar formy a tu následně opatrně sundat. Hotový dort můžete ozdobit dle vlastní fantazie, například čerstvým ovocem a karamelovým přelivem. Pro detailní postup můžete shlédnout video přiložené níže. (Video je v ruštině, pro pohodlné sledování doporučujeme zapnout české titulky.)

Laisser un commentaire