11 zimních vychytávek pro vytápění. Díky nim budou účty mnohem nižší

Zima může být úžasná věc, ale nikdo nemá rád chlad, že? Když neustále saháme po dekách a tlustých svetrech, možná stojí za to prozkoumat toto téma více? Poradíme vám, jak ušetřit a neutratit spoustu peněz za vytápění.

1. Hliníková fólie za topením

Vytápí nejen místnost, ale i stěny – zcela zbytečně. Teplo uniká a hliníková fólie místnost prohřeje. Levný a osvědčený trik, díky kterému ušetříte za topení.

2. Akrylová hmota a těsnění

Většina tepla uniká okny, pokud nejsou těsná. Nanesení akrylové hmoty vás před tím ochrání. Nejprve odstraňte staré těsnění. Tento způsob je vhodný pro dřevo i pro plastové okno. Pokud chcete zkontrolovat těsnost okének, držte vedle nich zapalovač. Pokud plamen není rovnoměrný, máte problém se svými okny.

3. Samolepicí těsnění do oken

V závislosti na vašich preferencích můžete použít gumové nebo pěnové. Vyplatí se je pravidelně vyměňovat – nejde o produkt na léta. Guma nakonec zkřehne a zlomí se.

4. Těsnění dveří

Tak jednoduché a tak geniální, že?

5. Nastavení termostatu ne vyšší než 20 °C

Když se venku ochladí, je pokušením zvýšit teplo. No, to je lepší nedělat! To je nejen drahé, ale vůbec vás to nezahřeje. Když budete topit 8 hodin při konstantní teplotě 20 °C, bude to pro váš domov lepší.

6. Zásuvky a vypínače

Nečekal jste, že na toto téma přijdou, že? Ukázalo se, že otvory v kontaktech uniká velké množství tepla. Mohou být uzavřeny speciálními zátkami – také užitečné, když máte doma děti.

7. Otevření kamen

Když jste právě něco upekli, nezavírejte dvířka, nechte je pootevřená. V domě bude tepleji a každý bude chtít váš cheesecake.

8. Okna v suterénu

Bohužel jsou často z podřadných materiálů a hůře izolují. Problém napraví polystyren, který snadno přiříznete k oknu.

9. Nezatahujte žaluzie

V zimě může být sluneční záření opravdu intenzivní a vyplatí se toho využít. Rozvoz endorfinů zdarma – proč ne?! Neuzavírejte se (doslova) tomu, co příroda nabízí.

10. Krb

Pokud jste šťastným majitelem takového skvostu, nezapomeňte jej před topnou sezónou důkladně vyčistit.

Laisser un commentaire