Důvod proč přidávat občejný prášek do pečiva do pračky – krásně čisté a svěží prádlo!

Pořád se Vám zdá, že prádlo není po vyprání takové, jaké byste si jej představovali? Je umorousané, voní málo, není svěží. Nebo je, ale Vám to nestačí a chtěli byste jeho svěžest povýšit o další stupeň? Většinou se to týká utěrek a ručníků. Pak je dnešní článek určen přímo Vám.

Tím, že do praní přidáte prášek do pečiva, docílíte oblečení nejen krásně čistého, ale také odolnějšího. Vůně se postupně prádlem rozline a Vy tak na kypřící prášek při praní už nedáte dopustit.

Proč přidávat prášek do pečiva k praní?

  1. Jaké tajemství se ukrývá v prášku do pečiva? Při pečení je jedno, jestli použijete jedlou sodu nebo zmíněný prášek do pečiva. Zatímco v souvislosti s praním je kypřící prášek do pečiva efektivnější, než cokoliv jiného.
  2. Rozdíl je velký, protože prášek do pečiva obsahuje pouze 30% hydrogenuhličitanu sodného a 70% dalších složek, jako jsou monokalciumfosfát a síran hlinitý. Tyto sloučeniny spolu vytvářejí kyselou reakci, zatímco soda je zásaditá.
  3. To znamená, že prášek do pečiva dokáže účinně neutralizovat kyselé složky, které se drží v textilních vláknech. Použití sody by na tyto složky působilo velmi agresivně, což by poškodilo i samotná vlákna. Účinek prášku do pečiva je tedy mnohem jemnější a šetrnější – chrání tkaniny a ty pak díky této péči vydrží déle.
  4. Postupujte tedy před praním stejným způsobem, jako obvykle a přidejte do bubnu kypřící prášek

Sdílejte geniální trik na využití prášku do pečivu při praní i s Vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit! 

zdroj: humormagazine.com

Laisser un commentaire