Geniální způsob jak vybělit zašedlé záclony! Budou vypadat opět jako nové!

Bílé záclony velice často postupem času ztrácí svoji barvu a to obzvlášť v zakouřeném prostředí. Pokud jsou i vaše záclony zašedlé, nemusíte zoufat, ukážeme vám několik tipů jak záclony vybělit.

A věřte tomu, že je to mnohem jednoduší než se může na první pohled zdát.


Návod jak vybělit zašedlé záclony!
1

 Jedlá soda

Jedlá soda je opravdovým všelékem. Dá se použít skoro na všechno i na vybělení záclon. Stačí přidat trochu jedlé sody do prášku na praní. Další možností je vytvořit roztok vody a jedlé sody a záclony do něj na několik hodin namočit

Ocet 

Velice jednoduchý způsob. Stačí přidat do vody na praní zhruba půl šálku octa.

Vaječné skořápky

Ano i vaječné skořápky se dají použít při bělení záclon. Stačí do látkového pytlíčku přidat skořápky ze 3 vajec společně se 3 plátky citronu. Pytlíček pak vkládáme přímo do bubnu pračky.

Obyčejná kuchyňská sůl

Do zhruba 10 litrů vody přidáme 4 lžíce soli a záclony do vody namočíme, stejně jako u jedlé sody. Opět necháme působit několik hodin

 Prášek do pečiva

Buď můžeme přidat trochu prášku do pečiva k obyčejnému pracímu prášku a nebo, pokud jsou záclony opravdu zašedlé, tak je na několik hodin namočíme do vodní lázně.

Jak sami vidíte, tak vybělit zašedlé záclony je velice snadné a zvládnete to i vy! Sdílejte geniální způsoby i s vašimi přáteli!

zdroj: womanadvice.ru

Laisser un commentaire