Orchidej posype obyčejnou skořici! Osvědčené triky jak využít skořici v domácnosti!

Skořice je v první řadě koření s velmi příjemnou vůní, kterou milují lidé všude na světě. Dokáže ale spoustu dalších věcí, o kterých Vám dnes prozradíme Více. Skořice je totiž vynikajícím hnojivem a stimulantem růstu rostlin.

V dnešním článku Vám proto ukážeme, jak skořici používat právě při pěstování rostlin. Budete mile překvapeni výsledky, které se dostaví již do několika dní.

Budeme potřebovat

  •  Květináče
  • Tavnou pistoli
  • Silikonové tyčinky do tavné pistole
  • montážní lepidlo
  • Půdu
  • Sazenice

Postup

  1. Prevence proti hmyzu
    Skořice chrání proti škůdcům, jako jsou například mravenci. Staří přidat mletou skořici do květináče a rostlina bude chráněna před invazí škůdců.
  2. Bojuje proti plísni
    Jednoduše posypte postižené místo skořicí a plíseň je rázem ta tam.
  3. Hojí rány
    Pokud jste nedopatřením poškodili rostlinku např. při přesazování, jednoduše na její rány, či zlomeniny a šrámy, nasypte skořici.
  4. Stimuluje růst
    Pokud chcete urychlit růst rostliny, tak jednoduše posypte listy rostliny trochou skořice. Také do květináče nasypte trochu skořice. Má dezinfekční účinky a stimuluje růst kořenů.
  5. Boj proti nemoci
    Smíchejte 2 pilulky aspirinu a 1 polévkovou lžíci skořice v 1/2 litru vody. Nechte směs odstát 12 a poté nalijte do rozprašovače. Nastříkejte na postiženou rostlinu a nechte přísady proniknout do tkání.

Sdílejte tyhle super nápady jak využít obyčejnou skořici i s Vašimi přáteli! Určitě se jim budou také hodit!

zdroj: kreativoldal.hu

Laisser un commentaire