Vyhazujete použité sáčky od čaje? Chyba! Překvapivé způsoby jak je dál využít!

Ráno začnete dobrým čajem. Co ale dál s vyluhovaným čajovým sáčkem? Skončí v odpadkovém koši? Chyba. Ukážeme Vám, na co vše můžete efektivně čajový sáček použít. Poslouží Vám v mnoha oblastech.

Budete velice mile překvapeni tím, kde všude jej můžete využít. Opravdu efektivní tipy a nápady, o kterých jste zatím rozhodně nevěděli.

 

Způsoby jak dál využít čajové sáčky

  1. Sáček černého čaje pomůže také na kruhy pod očima. Nechte černý čaj odstát den v lednici a potom na kruhy a otoky přikládejte sáček, namáčený v odstátém čaji.
  2. Sáček využijete také ve chvíli, kdy jste přišli k malé spálenině třeba v kuchyni. Pokud jste se opařili např. párou, přiložte studený sáček čaje. Léčí, chladí a hojí.
  3. Suchý a nepřevařený sáček čaje je skvělým bojovník proti zápachu, který se často line z obuvi. Vložte na noc do každé boty čerstvý sáček čaje a ráno je po zápachu.
  4. Než zasadíte do půdy zeleninu, vložte do ní pár sáčku použitého zeleného čaje. Složky čaje půdu připraví na sázení a vyživí ji.

  5. Když některé nádobí není možné vyčistit, ač se sebevíc snažíte, ponořte do vody použitý sáček černého čaje. Špína se uvolní a složky čaje povrch nádobí čistí.
  6. Černý čaj také leští. Studený, ale mokrý sáček čaje použijete tedy také v koupelně. Vyčistěte zrcadlo tímto sáčkem a poté jen dosušte suchým hadrem. Zrcadlo se bude blýskat.
  7. Když připravujete nějaké aromatické jídlo, často jsou i Vaše ruce cítit nepříjemným zápachem. Např. rybinou, cibulí, česnekem, atd. Promněte proto v dlaních sáček použitého černého čaje a poté ruce opláchněte. Zápach je pryč.

Sdílejte tyhle geniální tipy jak využít obyčejné čajové sáčky i s přáteli! Určitě si jim také budou hodit!

zdroj: newsner.com

Laisser un commentaire