Vypěstujte si doma vlastní citron! Mnohem snadnější než si myslíte! Stačí Vám jediné semínko!

V dnešním článku si ukážeme jednoduchou metodu, jak si vypěstovat vlastní chutné citrony. A to z jediného semínka. Naprosto snadné. Dnes už si je každý vědom blahodárných účinků citronu. Čistí vzduch, odrazuje hmyz a vzduch také příjemně osvěží a provoní.

Citroníky kvetou v otevřeném prostoru, téměř po celý rok. Je všeobecně známo, že citroníkům se daří zejména v oblastech, kde je teplé a slunečné počasí po většinu roku. Dnes tuto teorii nabouráme. Pokud na pěstování a následnou péči jdete správně, povede se mu i u Vás doma. Inspirujte se a vypěstujte si vlastní citrony.

Budeme potřebovat

  • 1 citron
  • Půdu
  • Dostatečně velký květináč s odvodňovacími otvory
  • Potravinovou folii
  • Světlé místo

Postup

  1. Květináč naplňte půdou 3 cm pod okraj. Citron vypeckujte a semínko zasaďte do půdy. Vyberte z citronu semínko s nejlepším tvarem a velikostí. Semínko hlavně neotírejte. Potřebujete jej zasadit vlhké. Zasazené semínko přikryjte půdou a zalejte.
  2. Vrch květináče zatáhněte potravinářskou folií. V tomto stavu uložte květináč na světlé místo. Po 2 týdnech se objeví první rostlinky.
  3. Ihned, jak se objeví, odejměte folii a květináč postavte na místo, kde je přímé sluneční světlo. Pravidelně a hodně zalévejte.
  4. Používejte pravidelně také hnojivo a sledujte, zda citronovník nepotřebuje přesadit do většího květináče.
  5. Můžete ho mít jak v bytě, tak na balkoně. Vždy ale na místě, kde na něj svítí slunce alespoň 8 hodin denně.

Sdílejte tyhle jednoduchý způsob jak si vypěstovat vlastní citron i s přáteli! Určitě si jim také budou hodit!

zdroj: newsner.com

Laisser un commentaire