Vzala staré bíle prádlo a vybělila ho jen díky několika ingrediencím z kuchyně! Geniální triky do Vaší domácnosti!

Udržet bílé oblečení stále bílé, může být někdy přímo kumšt. Časem bílé prádlo zašedne, nebo se rovnou pro jistotu obarví. V dnešním článku se naštěstí dozvíte, jak těmto nepříjemnostem předcházet. Existuje několik způsobů, jak prádlu vrátit jeho sněhobílý stav.

Vy se s těmito triky seznámíte právě teď Perte vždy jen bílé prádlo společně s bílým. Ne se světlým, pouze s bílým.

  1. Jedlá soda – Smíchejte 4 šálky vody s jedním šálkem sody. Do této směsi namočte bílé šaty a poté vyperte klasickým způsobem.
  2. Peroxid vodíku – Odstraňuje skvrny a dodává oblečení svěží vzhled. Přidejte do pračky půl šálky peroxidu a vyperte.
  3. Citron – Nalejte půl šálku citronové šťávy do horké vody. Do roztoku namočte prádlo a nechte hodinu odstát. Poté normálně vyperte.
  4. Tablety do myčky – Ano, zní to šíleně. Ale tablety do myčky mají silné oxidační účinky a ty odstraní odolné skvrny z bílého prádla. Přihoďte jednu tabletu k prádlu a vyperte.
  5. Ocet – Ocet přidávejte až před ždímáním. Stačí polovina šálku a výsledek bude neuvěřitelný.
  6. Bělení prádla na slunci – Všichni víme, co dělá letní slunce s vlasy. Totéž se stane i s oblečením. Usušte bílé prádlo na slunci.
  7. Bělící roztok – Připravte si vlastní bělící směs. Půl šálku boraxu (tetraboritan sodný. Koupíte v drogerii, nebo na internetu), 1 šálek tekutého mýdla, 1 šálek jedlé sody, 1 šálek bělidla a teplou vodu. V této směsi namáčejte bílé oblečení několik hodin. Pak vyperte klasickým způsobem.

Sdílejte tyhle super tipy na praní prádla i s vašimi přáteli! Určitě se jim budou také hodit!

zdroj: otletdivak.hu

Laisser un commentaire