Žena přidá do pračky obyčejný černý pepř! Geniální triky na praní do Vaší domácnosti!

Snad každá rodina zná ty nepříjemné situace, kdy zářivě světlé prádlo po vyprání v pračce změní svůj tón. Co však udělat pro to, aby barevné prádlo vždy jako nové? Barvy opakovaným praním vyblednou nebo získají nádech jiných, nechtěných odstínů. Díky následujícím tipům už nemusíte mít tyto obavy. Budete potřebovat jen běžné věci, které máte doma.

Vyhnete se tak obloukem chemii. Asi Vás použití následujících surovin možná překvapí, ale není důvod se jich zaleknout. Neváhejte je přidat do praní a s výsledkem budete zaručeně maximálně spokojeni.

  1. Černý pepř
    Přidejte jednu kávovou lžičku černého pepře do praní. Pepř nasypte do prostoru určeného k oplachování, ne k pracímu prášku, který je určen pro hlavní praní. Pepř spolehlivě odstraní i ty nejmenší a poslední zbytky pracího prostředku z prádla. Prášek a jeho zbytky. To nejčastějším důvod, který vede k vyblednutí barev.

  2. Sůl
    Skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale také v celé domácnosti. Stejně jako pepř, i sůl pomáhá odstranit zbytky pracího prášku. Solí ochráníte hlavně nové, barevné oblečení. Před jeho prvním praním byste měli přidat sůl do studené vody, ve které následně oblečení namáčíte asi na půl hodinu.

  3. Ocet
    Napomůže udržet sytou a plnou barvu Vašeho oblečení. Kromě toho působí i jako přírodní aviváž a změkčovač, pohlcuje případné nepříjemné pachy nošeného oblečení. Zaručeně odstraní zbytky pracího prostředku z oblečení a Vaše prádlo si zachová barvu i po mnoha opakovaných vypráních. Přidejte šálek octa do praní.

  4. Citronová šťáva
    Jestli se obáváte pachu octa, kyselina citronová pohltí jeho pach. Zároveň prádlo krásně provoní.
  5. Káva
    Je perfektní v souvislosti s černým oblečením. Černá barva bude opravdu černou a odstínům šedé můžete zamávat. Uvařte dva šálky silné černé kávy a přidejte ji přímo do bubnu k oblečení, které se chystáte prát. Ujistěte se ale, že máte v pračce jen černé prádlo. V opačném případě byste textil jiných barev měli vyprat znovu.

Sdílejte tyhle geniální triky na praní ve Vaší domácnosti i s vašimi přáteli! Určitě si jim budou také hodit!

zdroj: healthandhealthytips.com

Laisser un commentaire