5 geniálních triků jak vyčistit celou Vaší domácnost bez čistících prostředků! Stačí Vám ingrediencí z Vaší kuchyně!

Také Vás nebaví stále uklízet? Zjednodušte si práci díky našim skvělým tipům, jak se špínou v domácnosti zatočit. Uvidíte, že zvládnete podstatně rychleji a výsledky jsou brilantní a dokonalé. Pročtěte si náš praktický seznam a pusťte se do jiné techniky úklidy ještě dnes.

Díky našemu dnešnímu článku tak jakékoliv mytí a úklid zvládnete za pár minut, zbavíte domácnost bakterií a ještě ušetříte hromadu peněz.

Tipy na čištění domácnosti

  1. Aby byl poškrábaný dřevěný stůl jako nový, smíchejte půl sklenky octa se stejným množstvím olivového oleje. Pak namočte hadr do směsi a zapracujte do dřeva. Škrábance zmizí. Povrch stolu vypadá jako nový.
  2. Na bělení polštářů smíchejte sklenici pracího prášku se sklenicí mycího prostředku na nádobí, sklenici bělidla, půl šálku boraxu (tetraboritan sodný) a nalijte směs do velmi horké, ale ne vařící vody. Povlaky na polštáře vyperte v tomto roztoku, opláchněte a vysušte. Budou sněhově bílé.
  3. Kuchyňské skříně se často zašpiní a vážou na sebe nečistoty. Smíchejte proto 1 polévkovou lžíci s 2 lžičkami oleje a jednou lžičkou jedlé sody Znečištěná místa vyčistěte starým kartáčkem nebo hadříkem, na který nanesete směs.
  4. Pomocí kartáčku a malého množství čirého alkoholu vyčistíte zašlou sedačku.
  5. Do uzavíratelného sáčku nalijte 1,5 šálku octa. Přidejte sklenici čisticího prostředku na nádobí. Protřepejte a uzavřete do sáčku litinovou pánev, kterou chcete vyčistit.

Sdílejte tyhle geniální triky na čištění domácnosti i s Vašimi přáteli! Určitě se jim budou také hodit! 

Laisser un commentaire