Večeře, kterou máte za 10 minut? Tento recept si oblíbíte vy i vaše rodina


Večeře připravená za pouhých deset minut – to je sen snad každé hospodyňky. Je totiž jasné, že zejména přes pracovní týden není čas trávit nad přípravou večeře celé hodiny. Záchranou často bývají donášková jídla, ale to není zrovna ideální řešení. Tento rychlý recept vám ale vytrhne trn z paty. Připravíte jej skutečně za pár minut a pochutná si na něm celá rodina.

Ingredience

  • libové vepřové maso – 6 plátků
  • středně velká cibule – 2-3 ks
  • bílý jogurt – 6 polévkových lžící
  • tvrdý sýr dle chuti – 200 g
  • vařené vejce – 4 ks
  • středně velký stroužek česneku – 4-5 ks
  • sušená bazalka – podle chuti
  • pepř a sůl – podle chuti

Jak postupovat?

Plátky vepřového si dobře naklepejte z obou stran, aby bylo maso křehké a snadno se propeklo. Potom je z obou stran osolte a opepřete. Obojí do masa dobře prsty vpracujte, aby se koření dostalo hlouběji. Cibule si očistěte a nakrájejte na půlměsíčky. To samé udělejte s česnekem. Cibuli i česnek poté rozložte po pekáči a na to položte plátky masa.

Připravte si vaječnou směs

Mezitím si v misce smíchejte sýr nastrouhaný nahrubo, k tomu přidejte nadrobno nakrájená vejce, jogurt a bazalku. Zamíchejte a dle potřeby dochuťte ještě solí, pepřem nebo bylinkami. Na plátky masa poté rovnoměrně rozložte tuto vaječnou směs.

Pečte v troubě a za pár minut je hotovo

Teď už jen stačí pekáč vložit do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Zde maso pečte přibližně po dobu 40 minut – během pečení kontrolujte, zda se maso zespodu nepřipéká a případně podlijte vodou. Hotový pokrm můžete servírovat s různými přílohami – skvělé jsou brambory na různé způsoby, ale postačí i lehký salát.

Je to ideální recept na večery, kdy prostě nestíháte, ale přesto si chcete dopřát teplou večeři a pořádně se najíst. Maso vás zasytí a nemusíte se bát pozvat na večeři ani návštěvu. Recept se navíc dá vhodně obměňovat a doplňovat dle ingrediencí, které zrovna máte doma.

Laisser un commentaire