Brambory nejsou obyčejné. V tomto jídle vás dostanou svou chutí

Brambory jsou obecně velice zdravé. Obsahují sice poměrně vysoké množství sacharidů, ale na druhou stravu jsou netučné, prakticky dietní a mají v sobě mnoho zdravých látek, jako jsou některé vitamíny, minerály a pyšnit se mohou i pro trávení prospěšnou vlákninou. Z brambor lze připravovat mnoho chutných pokrmů, od hranolek, opečených brambor, po knedlíky. Pokud máte rádi z brambor klasické bramboráky, potěší vás jistě i tento recept na jejich netradiční verzi. Tato bramborová pochoutka je ozvláštněná především tvrdým strouhaným sýrem a je opravdu velice chutná. Vyzkoušejte ji.

Co budete potřebovat?

Než se pustíte do přípravy bramborové pochoutky, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 až 4 brambory
  • 2 vejce
  • 70 gramů tvrdého sýra
  • sůl, pepř dle chuti

Do těsta můžete přisypat i jarní cibulku, nebo kopr dle libosti. Dál si pak připravte i trochu oleje na smažení.

Jak postupovat při přípravě bramborové pochoutky?

Do hluboké mísy si rozklepněte vejce, pak si mezitím nastrouhejte najemno oloupané brambory. Můžete však brambory strouhat i na hrubším struhadle, záleží na tom, jakou strukturu preferujete. Vše pak dejte do mísy s vejci.

Na řadu přijde i strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Hmotu řádně vařečkou promíchejte, abyste propojili všechny suroviny. Na plotně si rozpalte v pánvi trochu oleje a nalijte na něj trochu bramborového těsta. Rozprostřete po celé ploše pánve a smažte z jedné i druhé strany. Hotovou bramborovou pochoutku pak ještě můžete přesunout na kuchyňskou utěrku a vysát přebytečná omastek.

Pochutnávat si na této dobrotě lze s vychlazeným pivem. Skvěle se k bramboráku hodí i nakládaná zelenina. Pakliže budete chtít vylepšit těsto o další ingredience, můžete samozřejmě přidat i velice chutný česnek, nebo jakékoliv oblíbené uzeniny, výborně se hodí třeba uzené maso. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire