Co všechno se dá postavit z Lega?

Kdo by neznal zázračnou Lego kostku? Kostku, která změnila dětství mnoha dětem? Od doby svého vzniku v roce 1937 se Lego stavebnice stala oblíbenou hračkou všech dětí. Velmi oblíbená je však i u rodičů, kteří ihned poznali, že Lego kostky děti nejen zabaví na dlouhé hodiny, ale i zapojí jejich samostatné myšlení, rozvíjí jemnou motoriku, stejně tak i tvořivost a prostorové vnímání. Lego stavebnice je tak edukativní hračkou, která patří do každého dětského pokojíčku.

Lego stavebnice je výjimečná právě svou rozsáhlostí. Co všechno se z něj dá postavit? Záleží hlavně na řadě stavebnice, kterou si vyberete. Ze série stavebnic Lego Duplo, tedy stavebnic určených pro malé děti, lze postavit velký královský hrad, autobusové nádraží či domeček na hraní. To v Lego City dostává hra reálnější rozměry, děti si mohou postavit hasičskou či policejní stanici a další reálné stavby. Dokonce se dostanou i na polární stanici, když si ji ovšem postaví!  O nebezpečné chvilky a dobrodružství není nouze v sérii stavebnice Lego Ninjago, Lego Chima a Lego Star Wars. Děti si mohou postavit ničivé a rychlé stroje, které jim pomohou dopadnout padoucha. Nebo sami mohou být padouchem, stačí si jen sestavit stroj zkázy!  Záleží jen na nich, kterou stranu zvolí.

Z Lega lze sestavit i zvířátkalegolego

Pokud vaše děti patří mezi obrovské milovníky zvířat a doma by nejraději měli celou zoologickou zahradu, sérii Lego Creator si určitě oblíbí. Z této série si totiž mohou postavit hned několik přítulných a mazlivých zvířátek. Již odmalička toužíš po živé opičce, která by se u vás v obýváku houpala na lustru? S Lego Creator žádný problém! Nejprve si ji však musíš sestavit. Stejně tak jako veverku či roztomilého medvěda, pejska, zajíčka nebo kočičku.

Poskládat však můžeš mnohem a mnohem víc. Jsi fanda filmu Pán prstenů? A co si poskládat dol Guldur, armádu elfů či Jezerní město? Holčičky milují princezny, proto jistě ocení, když si ze stavebnice Lego Disney postaví kočár pro Popelku, věž pro Lociku, dokonce i celý zámek! Teď už jen počkat na prince, který přijede na bílém koni!

lego nejen pro dětilego nejen pro dětiKdo říkal, že je Lego určené pouze dětem?

Nejenom děti si však hrají s Lego stavebnicí! Kouzlu barevných kostiček mnohdy podlehnou i dospělí. Ti si mohou vybrat stavebnici podle jejich libosti. Střemhlav se však mohou vrhnout rovnou na postavení Eiffelovy věže! Edice Lego Architecture byla světu představena v roce 2008 a měla tak zaujmout i vyšší věkovou hranici. To se povedlo! Dospěláci se tak s oblibou a temperamentem pouští do světových staveb jako jsou Tower Bridge, Imperial Hotel z Tokia, Big Ben, Opera v Sydney a dalších staveb, které vynikají svým detailním provedením i neuvěřitelnou zmenšenou podobou. Už nemusíte do Paříže za Eiffelovou věží! Eiffelova věž přijde za vámi, do vašeho obývacího pokoje! A to je možné jen a pouze se stavebnicí Lego!

Záleží jen na fantazii stavitele! Ocitnout se můžeš v kouzelném světě princezen anebo vstup do nebezpečného světa Ninjů a pomoc jim bojovat se zlem. Usínat můžeš ve strašidelném dole Guldur a ráno se vzbudit například pod Eiffelovou věží! Kolik řad a sérií stavebnice Lego existuje, tolik příběhů můžeš zažít! Začni s tím už dnes!

Laisser un commentaire