Recept na rychlý jablečný koláč: Ohromí jednoduchost i chuť dezertu

Jestli se vám na zahrádce urodilo hodně jablek, nebo jste je dostali darem a přemýšlíte o tom, co si z nich dobrého upéct, máme pro vás výborný tip. Tento lahodný jablečný koláč máte hotový za pár minut a můžete ho jíst k snídani, svačině, nebo jako dezert k odpolední kávě. Zvládne jej i cukrář začátečník.

Co budete potřebovat na jablečný koláč?

Bez těchto ingrediencí se neobejdete:

  • 3 vejce, 2 sladká jablka
  • 100 gramů krystalového cukru
  • 100 gramů změklého másla + 30 gramů máslových plátků
  • 150 gramů polohrubé mouky, kypřící prášek

Jak postupovat při přípravě jablečného koláče

Do hluboké mísy si rozklepněte vejce a utřete je s cukrem, můžete i pomocí mixéru. Pak si v malém kastrůlku rozpusťte 100 gramů másla a nechte chvíli vychladnout. Až bude máslo chladnější vlijte ho do vajec s cukrem. Pak prosejte přes jemné sítko do směsi i polohrubou mouku a vsypte kypřící prášek. Vymíchejte metličkou tekuté těsto.

Opět lze použít i mixér. Na řadu pak přijdou jablka. Ta zbavte jádřinců, pečlivě omyjte pod teplou vodou a nakrájejte na malé kostičky. Loupat je nemusíte. Ale jestli nemáte rádi jablka se slupkou, lze je samozřejmě i oloupat. Pokrájená jablíčka vám vystačí na 4 menší plechy, nebo jeden velký. Plech si vystelte pečícím papírem a po celém jeho dnu rozvrstvěte pokrájená jablka.

Ta můžete případně zaprášit i skořicí a moučkovým cukrem, záleží na vašich chutích. Pokud máte rádi rozinky, přidejte i ty. Na jablka dejte plátky másla. Pak si opět vezměte k ruce zhotovené vanilkové těsto a zalijte jím pokrájená a pocukrovaná jablka. Rovnoměrně těsto rozvrstvěte.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire