Jak kreativně zabavit dítě?

Nevíte jak efektivně zabavit dítě když venku prší, je nemocné a tak nemůže ven? Přinášíme vám pár rad a postřehů. Snad vám pomůžeme dítě zabavit tak, aby nedělalo doma škody, nebo se dokonce nezranilo. Nechce si hrát dítě s dalšími dětmi jejich oblíbené hry, nevadí, i pro to je řešení!

Hry s dětmi na doma

Mnozí z nás z dětství pamatujeme koberec s mapou. Na mysli mám mapu, kde jsme si hlavně kluci jezdili s autíčky. Pokud chcete dítě zabavit podobným způsobem, nemusíte kupovat koberce s touto tématikou! Stačí jednoduše nalepit barevnou izolepu, tak, aby se barevně odlišila od koberce. Nalepíme ji ve tvaru cest, jak chceme, záleží na naší představivosti a kreativitě.

Další hra, jak si zahrát oblíbenou pinkanou, aniž bychom měli pálky nebo míček je jednoduchý. Stačí nám nafouklý balónek a dva papírové tácky. Papírové tácky použijeme jako pálky, nebo rakety chcete – li a balónek jako míček. Můžete tak dítě zabavit na velmi dlouhé chvíle. Pro víc soutěživosti se dá natáhnout i síť v podobě starého prostěradla a máte domácí tenis. Staré prostěradlo tak umístíte na dvě proti sobě postavené židle.

Pokud pak nechcete prostěradlo vyhodit a dál jej využít i pro tenhle případ máme radu! Stačí nůžkami vystřihnout otvory na házení a napsat případné body dle velikosti dírky. Soutěžit tak můžete v přesnosti hodu jak doma tak venku. Pro domácí hraní se doporučuje míček vyrobit např. z toaletního papíru a kousku izolepy.

Nechcete kupovat dítěti známé tabulky na kreslení a nebojíte se kreativity? Můžete pak využít starou krabici, kterou již nepotřebujete. Stačí do krabice nasypat mouku, cukr, či jinou sypkou směs. Musíme však dát pozor na zdraví dětí, jsou – li menší. U menších se tak doporučuje právě cukr. A dítě si může psát pomocí prstu či starého pera, fixy.

Máte doma kluka, který sní být malým agentem? Natažené provázky, tkaničky či nitky v pokoji vytvoří dokonalou imitaci laseru v tak moc střežených bankách.

Venkovní aktivity s dětmi

Touží vaše dítě stát se opravdovým střelcem? Nemusíte si půjčovat zbraň, ani nic podobného. Stačí prázdná rolka využitého toaletního papíru a balónek. Balónek se na konci tenké části na nafukování ustřihne a nasadí na rolku papíru. Pro větší výdrž můžeme použít izolepu a máme věc, která dokáže vystřelit do terče. Jako náboje jsou ideální zvolit např. jeřabiny, dávejme však pozor na bezpečí a střílejme jen do terče. Jsme – li u terčů a chceme zvolit šetrnější a bezpečnější cestu jak pro kluky tak holky? I tady máme na výběr, křídou jednoduše namalujeme na zem terč s bodovým ohodnocením. Jako náhražkou nábojů nebo střeliva bude obyčejná houbička namočená ve vodě. Zaznamenáme tak přesné místo dopadu. Snad si jednu z činností vyberete a zabavíte tak dítě bez větších finančních investic.

Fotografie publikována se svolením Serge Bertasius Photography Photography/FreeDigitalPhotos.net

Laisser un commentaire