Je libo stylový polibek?

Rty jsou hned po očích druhou částí obličeje, kterých si na nás naše okolí všimne. Již z tohoto důvodu snad každá žena lpí na jejich dokonalé úpravě. Jenže – ačkoli se doma parádíte před akcí, pečlivě své rty ozdobíte rtěnkou, po nepříliš dlouhé chvíli si rty buďto musíte znovu upravit a namalovat znova, nebo se smířit s tím, že je rtěnka fuč a vám zbyla zase jen přírodní a nijak nezajímavá barva vašich rtů. A přiznejme si – tento proces není zrovna zábavný a neustálé kontrolování vzhledu našich úst je spíše na obtíž. Pokud toužíte po několikahodinové trendy rtěnce, která se ani nesmaže ani se nemusí neustále upravovat, věřte, že dočasné tetování na rty je tím pravým řešením právě pro vás!

Co je to dočasné tetování na rty?

Řekne-li se tetování, každý se hned zhrozí, že jde o věc, které se již nezbavíte. V tomto případě ale není čeho se bát. I ve žvýkačkách se objevuje doplněk ve formě tetování a nejedná se o věc na celý život. Dočasné tetování na rty je samolepka, kterou zdobí nějaký pěkný motiv, glitry, kamínky nebo třpytky a která se pomocí vody aplikuje na ústa. Jedná se o formu úpravy rtů, která vydrží mnohem déle než klasické rtěnky nebo lesky na rty.

Tetování vs. rtěnka

Tzv. dočasné tetování na rty má oproti klasické rtěnce tu nespornou výhodu, že se nesmaže. Vydrží vám nartech až 8 hodin a můžete s ním jíst, pít nebo se i líbat. Samozřejmě je nutná jistá dávka opatrnosti, abyste siTetování na rtyTetování na rty tetování mechanicky nepoškodili. Další výhoda, kterou se dočasné tetování pyšní na úkor rtěnky, jsou barvy a především motivy, jenž nelze s obyčejnou rtěnkou dosáhnout, nebo alespoň ne tak snadno a rychle. K dostání je nespočet motivů všelijakých barev, proto si dokáže vybrat i ta nejnáročnější parádnice.

Ptáte-li se, zda má dočasné tetování vůbec nějakou stinnou stránku, tak odpověď zní ANO. Snad jedinou nevýhodou, kterou musíme tetování přičíst, je horší dostupnost. V kamenném obchodě na něj prakticky vůbec nenarazíte a v českých internetových obchodech se objevuje jen zřídka. Proto toužíte-li po dech beroucím tetování, navštivte zahraniční internetové obchody.

Jak tetování aplikovat?

Dočasné tetování lze aplikovat v několika krocích, i přesto je k tomu potřeba alespoň špetička
manuální zručnosti. 

Tetování na rtyTetování na rty

  1. Lehce pootevřete ústa a na čistý a především suchý ret přiložte odpovídající část tetování (na horní ret horní část tetování, na spodní ret spodní díl tetování) a poměřte velikost rtu.
  2. Podle potřeby – výšky a šířky rtu – tetování obstřihněte podél vodících linií. Dbejte pečlivost na to, aby lem tetování, který kopíruje obrys vašeho rtu, zůstal nedotčený.
  3. Následně sundejte z tetování ochrannou fólii a barevnou stranou ho přitiskněte ke rtu.
  4. Použitím navlhčeného vatového tamponku tetování jemnými pohyby přitiskněte po celé délce rtu.
  5. Chviličku počkejte a pak ze rtu odstraňte zbylou papírovou část.
  6. Stejným postupem pokračujte i u druhého rtu.

A jak ho sundat?

Vzhledem k odolnosti proti vodě nepočítejte s tím, že ho jednoduše smyjete. Nemusíte se ale bát, že byste se tetování zbavovali několik hodin. Stačí použít například dětský olejíček, kterým navlhčíte vatový tamponek, nebo jednoduše tetování směrem od vnějšího koutku strhněte.

Obrázek: pinterest.com, beautyaddicts.nl

Laisser un commentaire