Kefírové vrtulky, které ohromí chutí a jednoduchostí

Chcete si pochutnat na něčem sladkém, ale nechcete trávit hodiny přípravou a pečením? Kefírové vrtulky jsou skvělou volbou. Jejich příprava je rychlá a nenáročná a jejich chuť je dokonalá. Přesvědčit se o tom není nic složitého. Naopak.

Co budete potřebovat?

Aby se vám sladké kefírové vrtulky povedly, budete potřebovat jenom pár ingrediencí na těsto, které se stane jejich základem. Pro tyto potřeby si nachystejte:

  • 500 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 6 šálků mouky
  • 1 vanilkový cukr

Nachystejte si těsto

Na něm není absolutně nic složitého. Když máte připraveny všechny ingredience z našeho přehledu, tak se můžete pustit do přípravy. Vše jednoduše a důkladně smíchejte v míse. Potom těsto přesuňte na vál a důkladně ho propracujte na pevnou konzistenci.

Vyválejte a nakrájejte

Potom je třeba těsto vyválet, a to do tloušťky, které by neměla být úplně malá, ale zároveň by tloušťka těsta neměla přesahovat jeden centimetr. Snažte se z těsta nevyválet kolo, ale nejlépe obdélník. To proto, že ho budete následně řezat na obdélníkové tvary.

Připravte kefírové vrtulky

Když máte těsto nachystané a nařezané, je třeba ještě do každého obdélníku vyříznout v jeho středu malý otvor. Díky tomu se vám s ním bude lépe pracovat. Následně tento obdélník chyťte za konce a lehce otočte proti sobě. A vznikne vrtulka. Tohoto postupu se bát nemusíte, jelikož po prvním kousku budete přesně vědět, jak na to.

Smažte v pánvi

Když je příprava hotová, rozpalte si dostatečnou vrstvu oleje v hlubší pánvi. Své kefírové vrtulky vkládejte do oleje a nechte je zde důkladně prosmažit z obou stran. Potom je vyjměte, nechte je okapat, a když jsou i chladné, tak je můžete obalit v moučkovém cukru, nebo ve směsi moučkového cukru a skořice. V tu chvíli jsou hotové a vy je můžete začít ochutnávat. Jakmile si poprvé kousnete, budete tuto sladkou chuťovku stoprocentně milovat.

Laisser un commentaire