Kuřecí plátky v těstíčku, které ohromí chutí i jednoduchostí

Kuřecí plátky v těstíčku jsou skvělou volbou, pokud nechcete dělat jenom klasický řízek, ani nechcete maso opéct na pánvi na přírodní způsob. Tato verze jídla vám díky těstíčku ukáže, jak může i klasické drůbeží maso skvěle chutnat. A pokud jde o postup přípravy, ten je jednoduchý.

Co budete potřebovat?

Chcete, aby se vám kuřecí plátky v těstíčku povedly? Pokud ano, musíte mít po ruce všechny ingredience. Zde je jejich výpis, včetně informací o množství:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 40 g medu
  • 30 g hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g majonézy
  • 30 ml oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Mletá paprika dle chuti

Jak vidíte, ingrediencí je jenom několik a jsou zcela běžné. V případě zájmu je možné i lehce improvizovat a přidat i další koření, pokud ho máte rádi. Fantazii se meze nekladou.

Nachystejte těstíčko

Jako první si nechystejte těstíčko. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Když máte všechny ingredience připraveny, tak je stačí postupně dávat do mísy.

Zde je jenom smíchejte dohromady. Je třeba z nich vytvořit jednotnou hmotu tak, aby se vše propojilo v jednu konzistenci.

Těstíčko můžete ochutnat a v případě zájmu ho doladit tak, aby vám plně vyhovovalo. Vše necháme na vašem zvážení a na vašich chutích.

Připravte si maso

Kuřecí plátky v těstíčku musíte obalit. Než k tomu dojde, je třeba si nachystaná kuřecí prsa nejprve důkladně připravit.

Nejprve je omyjte, potom je očistěte a následně je také důkladně osušte. Potom se pusťte do krájení masa na jednotlivé plátky.

Ty by měly být asi 1 centimetr vysoké. To zajistí, že na talíři budete mít pořádný kus masa a po přípravě nebude kuřecí vysušené.

Maso obalte v marinádě

Vaše těstíčko, nebo chcete-li marinádu, důkladně naneste na kuřecí plátky, z obou stran. Musí je celé kompletně pokrývat.

Když je maso takto namarinováno, dejte ho do mísy a tu následně přikryjte potravinovou folií, nebo pokličkou.

Maso nechte nějaký čas marinovat. Doporučuje se alespoň hodina. Pokud ho ale necháte v míse v lednici přes noc, bude to jenom dobře.

Na závěr pečení

Posledním krokem je tepelná úprava. Kuřecí plátky v těstíčku postupně vyndávejte z mísy a dávejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Dostatečně daleko od sebe.

Plech poté vložte do trouby, kterou rozehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě jídlo pečte po dobu asi 40 minut.

Kuřecí plátky v těstíčku jsou po této době hotové. Nejenom, že skvěle vypadají, ale až si dáte první sousto, budete si jisti tím, že budete milovat i jejich chuť.

Laisser un commentaire