Malá chata skrývá velké tajemství. Dá se rozložit a zvětšit

Na první pohled je to opravdu malá chata. Skrývá však něco neobyčejného. Dá se jednoduše rozložit a tak i zvětšit. Jde tak o jednu z velmi unikátních staveb, které rozhodně nemají konkurenci. A co více, stavba je spojena i se silným rodinným příběhem.

Zájem o letní domov

Žena požádala svého syna, zda by nebyl ochotný a zda by jí nepostavil letní domov. Místo, kde by mohla odpočívat a trávit čas. Jelikož v tomto oboru podnikal, řekl, že to pro něj nebude žádný problém. Začal dělat první návrhy, do kterých mluvila i maminka.

Měla jasné požadavky

Jeho maminka chtěla mít vždy letní dům, kde by mohla trávit čas jak uvnitř, tak i venku. Chtěla určitou velikost, chtěla otevřený prostor, zimní zahradu, ale i další architektonické prvky. Syn jí vyslechl, udělal si návrh a potom se pustil do práce. Matka si myslela, že syn udělá dům podle jejich představ. To ale nevěděla, že je na omylu.

Potěšení se nekonalo

Když měl hotovo, zval matku k místu, kde měl její letní domov stát. Jeho matka však byla zklamána. To co viděla, byla jenom opravdu malá chata. Nejenom, že se více hodila spíše do zahrádkářské kolonie, ale také vůbec neodpovídala tomu, co chtěla. Sice byla ráda, že má kde žít během léta, ale dala jasně najevo své zklamání. Syn ale vypadal, jako by měl obrovskou radost a jako by v domě viděl něco úplně jiného. Přitom to byla jenom malá dřevěná chata. Nebo snad ne?

Po chvíli byla nadšená

Syn jí vzal až k domu a začal s několika úpravami. Začal hýbat jednotlivými stěnami, posouvat je do prostoru a vytvářet unikátní dům, který měl jak potřebnou zimní zahradu, tak i venkovní prostory, i mnoho místa. Jeho matka to nechápala. Původně malá chata najednou nabídla mnoho prostoru a vše, co měla mít. V tu chvíli bylo jasné, že byla nadšená a byla ráda, že si na realizaci vybrala právě svého syna. Těžko by něco podobného dokázal zrealizovat někdo jiný.

Fotografie: Dezeen

Laisser un commentaire