Osvěžující maminčin zákusek s vanilkovým krémem a smetanou zvládne každý

Křehké těsto snoubené s jemným a osvěžujícím vanilkovým krémem. Tento dokonalý recept na zákusek jedné šikovné maminky musíte rozhodně vyzkoušet. Je lehoučký jak pírko a uspokojí vaše chuťové pohárky. Pro milovníky vanilkových příchutí je ideálním dezertem.

Potřebné suroviny na maminčin zákusek s vanilkovým krémem

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • 200 mililitrů vody
  • 200 mililitrů oleje
  • 10 lžic mouky
  • 5 vajec

Na vanilkový krém je zapotřebí těchto ingrediencí: 4 vejce, 400 mililitrů mléka, 150 gramů cukru, vanilková esence a 50 gramů mouky.

Jak postupovat při přípravě těsta?

Do hlubokého rendlíku si nalijte vodu a olej a přiveďte k varu, udržujte mírný plamen. Postupně prosejte do vody s olejem i mouku a promíchávejte. Následně dejte hrnec vedle rozehřáté plotny a přidejte vejce. Získáte tak homogenní těsto, v podstatě se jedná o těsto vypalované. Plech si mezitím vystelte pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku tvořte stejně velké „banánky“, které dejte posléze péct do vyhřáté trouby při 200 stupních Celsia na 8 minut a pak teplotu snižte na 180 stupňů a dopečte dalších 20 minut. Hotové korpusy nechte vychladnout.

Postup při přípravě vanilkového krému

V rendlíku přiveďte k varu mléko. Mezitím si rozšlehejte v míse vaječné žloutky s cukrem a moukou do hladka. Až mléko začne vřít, žloutkovou směs do něj vlijte a míchejte do zhoustnutí. Hotový krém nechte vychladit.

Kompletace zákusku

Do maminčina zákusku je možné přidat k vanilkovému krému i vrstvu vyšlehané smetany. Vychladlé korpusy tedy rozříznete na půl a plníte vanilkovým krémem a smetanou, povrch můžete zalít i čokoládovou polevou a nechat ztuhnout. Zákusek je jemný a osvěžující, jen se po něm zapráší! Existují i varianty s čerstvým ovocem. Skvěle se hodí jahody, nebo borůvky. Záleží na vašich preferencích. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire