Recept na rychlou buchtu s krémem

Dětské mlsné jazýčky jsou, pokud jde o zákusek, často dost vybíravé a zavděčit se jim něčím, co je opravdu nadchne, je někdy nadlidský výkon. S tímto receptem na krémový zákusek rozplývající se v ústech, budete zcela jistě u dětí úspěšní. Ovšem chutná i dospělým! Tahle dobrota na plechu dlouho nevydrží.

Co budete potřebovat?

Než se pustíte do domácí cukrařiny, obstarejte si tyto ingredience:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce krystalového, nebo moučkového cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce kakaa

Dál budete také potřebovat tyto suroviny: kypřící prášek, rumovou esenci a asi 4 lžíce vody. Krém pak zhotovíte z: 4 žloutků, 200 mililitrů mléka, 250 gramů másla, 2 lžic cukru, 160 gramů vanilkového moučkového cukru, 2 lžic mouky. Na ozdobu zákusku ještě nakupte 250 mililitrů smetany ke šlehání a hořkou čokoládu (potřeba bude asi 50 gramů).

Jak postupovat při přípravě korpusu na zákusek?

Oddělte si u vajec žloutky od bílků. Z těch pak vyšlehejte tuhý sníh. Následně přidejte žloutky, vodu, a nakonec přisypte i mouku, kypřící prášek a kakao. Mixérem, nebo metličkou vytvořte homogenní tekuté těsto, které pak vylijte na plech (cca 25 x 25 centimetrů) vystlaný pečícím papírem a dejte péct na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba půl hodiny. Až se korpus na zákusek upeče, ponechejte jej v troubě vychladnout a pusťte se do krému.

Příprava krémové náplně

V hluboké míse si smíchejte vaječné žloutky s moučkovým, či krystalovým cukrem, přidejte trochu mouky, mléko a dejte na vodní lázeň prohřát. Směs tak dobře zhoustne. Žloutkový krém pak nechte vychladnout. Až bude studený, tak do něj přidejte změklé máslo, cukr a řádně rozmíchejte. Směs dejte do lednice. Rovněž si mezitím připravte rumový sirup. Ten si zhotovíte svařením rumové esence a cukru ve vodě.

Kompletace krémového zákusku

Vychladlý korpus pokapejte cukrovým sirupem s rumovou esencí. Pak na jeho plochu rozprostřete rovnoměrně žloutkový krém. Povrch krémového zákusku můžete zastrouhat hořkou čokoládou. Ideální je, když zákusek ponecháte několik hodin vychladit v lednici. Bude více vláčnější a všechny chutě se propojí. Je však možné, že vy ani vaše děti to nevydrží a zmizí z plechu raz dva

Pakliže byste si zákusek dělali jen pro sebe, nikoliv pro děti, je možné korpus zakapat pravým rumem podle libosti. Dezert je vynikající pro každou příležitost, a dokonce v řezu i skvěle vypadá, proto jím zcela hrdě můžete pohostit i návštěvu. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire