Přívěs jako místo k bydlení. I devět metrů čtverečních stačí k životu

Na začátku byl starý přívěs, který měl být zrekonstruován a využíván na dovolené. Nakonec z něho vzniklo trvalé bydlení. Tak začíná příběh, který jasně ukazuje, že žít se dá bez problémů i na skutečně malé obytné ploše.

Vypadá větší, než ve skutečnosti je

Zvenku tento přívěs skutečně vypadá jako velmi malý domov, ve kterém nemůže být k hnutí a do kterého se také nic nevejde. Kdo se ale podívá oknem nebo dveřmi dovnitř, ten je příjemně překvapen. I když má tato nemovitost jenom 9 metrů čtverečních, nabídne dostatek místa. Rozhodně nic nenasvědčuje tomu, že by se zde obyvatel tísnil.

Prakticky zařízeno

Bylo jasné, že při vybavování bylo nutné přihlédnout především k celkové praktičnosti. Proto je zde menší kuchyně, stejně jako skládací stolek, který pomáhá šetřit místo. Mnoho nábytku zde také nečekejte. Přesto úložné prostory nechybí, jelikož jsou šikovně ukryty třeba pod postelí. Najednou začíná toto bydlení dávat reálný smysl a ukazuje, co vše v životě primárně potřebujeme a co je vlastně zcela zbytečné.

Vypadá útulně

Od praktické stránky se přesuňme také k té estetické, jelikož i ta je při vybavování interiéru velmi důležitá. Už na první pohled je tady celkem jasné, že se rekonstrukce přívěsu povedla a že zde vzniklo bydlení, které je útulné. Láká především kombinace bílé barvy a přírodního dřevěného odstínu. Kdo se ocitne uvnitř, ten má na chvíli pocit, jako by byl v menší letní chatě v horách. Rozhodně mu nepřipadá, že by se ocitl ve starém vleku. Podobné designové provedení je využito i z pohledu exteriérového. I díky tomu se majitel nemusí být zajet i kamkoliv do přírody, kde jeho dílo zcela určitě nebude působit jako pěst na oko. Naopak.

Laisser un commentaire