Recept na Lauchkuchen: Koláč, který budou milovat především muži

Lauchkuchen je německý koláč, plněný především pórkem, žampiony, vepřovým masem a zasypaný důkladnou vrstvou tvrdého sýra a cibule. Jeho chuť je výtečná a milují jej především muži. My vám nyní přinášíme recept na tento skvělý slaný koláč, který si zamiluje celá vaše rodina.

Co budete potřebovat?

Na zhotovení těsta si připravte následující ingredience:

  • 125 gramů jemného tvarohu
  • jedno vejce
  • 4 velké lžíce mléka
  • 4 velké lžíce oleje

Dále budete potřebovat trochu soli, lžičku kypřícího prášku, 250 gramů mouky. Na náplň do koláče si pak připravte ještě: 180 gramů pórku, 90 gramů cibule, 200 gramů libového vepřového masa (například panenky), 200 gramů žampionů, lžíci oleje. Zálivka na zapečení vyžaduje tyto suroviny: 150 gramů tvrdého sýra (eidam, nebo ementál), jedno vejce, 125 mililitrů smetany na vaření.

Jak postupovat při výrobě slaného koláče

Nejprve si očistěte vepřovou panenku a nakrájejte ji na nudličky, nebo menší kousky. Dejte na rozpálenou suchou pánev a osmahněte ze všech stran do zlatova. Pak přidejte k masu do pánve i žampiony a restujte.

Mezitím si nakrájejte na kolečka pórek a cibuli. Tuto zeleninu posléze také přihoďte do pánvičky. Přidat můžete ke směsi i trochu oleje. Vše pak nechte vychladnout. Na řadě je příprava těsta na koláč. Vezměte si k ruce hlubokou mísu a vložte do ní tvaroh, vejce, mléko, olej a sůl. Zhotovte hladké těsto.

Následně ještě prosejte do hmoty mouku a vsypte kypřící prášek. Vznikne vám tak nelepivé a homogenní těsto. Hotové těsto pak přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice vychladit asi na dvacet minut. V mezičase si připravte zapékací omáčku tak, že smícháte smetanu na vaření, vejce a strouhaný tvrdý sýr.

Příprava koláče před pečením a servírování

Po dvaceti minutách tvarohové těsto na koláč vyjměte z lednice a rozprostřete jej do pekáče o rozměrech cca 26 x 26 centimetrů, který jste si vystlali pečícím papírem. Doprostřed těsta pak navrstvěte všechny připravené a orestované suroviny jako vepřovou panenku, pórek, cibuli, žampiony.

Osolte a opepřete dle chuti a zalijte maso se zeleninou smetanovou omáčkou s vejcem a sýrem. Koláč dejte zapéct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. Na povrchu se vytvoří krásně zlatá křupavá kůrka ze sýra. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire