Tipy na báječné polévky, které budete mít hotové do půl hodiny

Polévky jsou grunt, to se vědělo i v dávných dobách. Tento pokrm dokáže osvěžit v teplých dnech, tak i zahřát v zimních měsících. Je to kulinářský poklad a existuje tisíce variant, jak si polévku připravit. Někdo má rád spíš vývary a jiný zase polévky hustější, které zákonitě na dlouhou dobu zasytí. My vám dáme pár tipů na ty nejjednodušší a nejrychlejší.

Rychlý žampiónový krém a jak na něj

Tento recept je od jedné mladé ženy z New Jersey, která ho převzala od své maminky. Je to takový rodinný poklad. Co budete na žampiónový krém potřebovat?

  • asi 450 gramů čerstvých žampiónů
  • jedna menší cibule
  • asi litr kuřecího vývaru a trochu mouky
  • 2 lžíce másla, sůl, pepř a asi 300 ml smetany na vaření

Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a osmahněte jemně pokrájenou cibulku, poté přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte. Poté smíchejte trochu hladké mouky s pepřem, solí a vývarem a přijdete k zelenině do hrnce. Vařte, dokud polévka nebude mít hustější konzistenci. Když bude polévka uvařená, houby jen rozmixujte a zjemněte smetanou. Dochuťte dle potřeby. Dobré chutnání!

Fazolová polévka s těstovinami, která zahřeje

Paní Brenda ze Springfieldu poskytla recept na tuto chutnou a rychlou polévku, kterou ráda vaří manželovi. Ten na podobnou chodil pravidelně do restaurace, ale teď ji už za domácí nevymění. Jaké suroviny potřebujete a jak na polévku? Budete potřebovat asi 450 gramů krůtích klobás, jednu malou cibuli, lžičku oleje, stroužek česneku, vodu, dvě konzervy fazolí, plechovku pasírovaných rajčat, asi 250 ml kuřecího vývaru, půl šálku těstovin dle preferencí, pepř, šálek listového špenátu, 5 lžiček parmazánu. Jak postupovat? V hlubokém hrnci si na oleji osmahněte jemně pokrájenou cibuli a pak přijdete na kolečka nakrájenou klobásu. Restujte do zlatova. Pak okořeňte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Přilijte vodu, rajčata, vývar a těstoviny. Vařte tak dlouho, než těstoviny změknou. Polévka je báječná se strouhaným parmazánem na vrchu a jistě vás zodpovědně zasytí!

Brokolicový krém s čedarem

Cheryl a její manžel Erik pocházejí z Utahu a tuto polévku oba zbožňují. Poskytli recept i ostatním. Potřebné suroviny: čtvrt šálku jemně krájené cibule, čtvrt šálku másla, čtvrt šálku hladké mouky, trochu soli, pepře, dva šálky plnotučného mléka, nebo smetany na vaření, asi 200 ml kuřecího vývaru, šálek brokolice vařené, nebo čerstvé, půl šálku strouhaného čedaru. Postup je takovýto: V menším hrnci orestujte cibulku na másle a poté přidejte mouku, pepř a sůl. Vytvoříte jíšku. Následně vlijte mléko a vývar a přiveďte k varu. Nakonec vložte do polévky i brokolici a povařte ještě chvíli do jejího změknutí. Hotovou polévku můžete zmixovat, nebo nechat brokolici v celku. Na vrch polévky lze sypat strouhaný čedar. Přejeme dobrou chuť!

Výborná kuřecí polévka

Pan Robin z Jamajky zase poskytnul recept na tuto báječnou kuřecí polévku, plnou rozmanitých chutí, vyzkoušejte ji! Budete potřebovat:

  • lžíce oleje
  • 2 mrkve, jedna menší cibule a 2 stroužky česneku
  • půl šálku celozrnných těstovin
  • dva šálky vařených kuřecích prsou, 6 šálků kuřecího vývaru

Dále je zapotřebí si obstarat: hrášek, kopr, špenát, citrónovou šťávu, pepř a sůl. Jak postupovat? Nejprve si orestujte na oleji v hrnci cibuli jemně pokrájenou a mrkve na kostičky. PO pěti minutách přidejte vývar a kuřecí prsa. Vařte dalších pět minut a následně vsypte i hrášek, kopr, špenát. Na konci vaření dochuťte citrónovou šťávou, pepřem, solí dle potřeby.

Mexická kuřecí polévka

Susan z Texasu dala k dispozici tento úžasný recept, který zákonitě zahřeje pro svou ostrou chuť. Ať žije Mexiko! Suroviny na polévku: vykostěná kuřecí prsa, menší cibule, 3 lžíce másla, 2 stroužky česneku, šálek horké vody, 2 lžičky kuřecího bujónu, mletý kmín, smetana na vaření, modrý sýr, plechovka kukuřice, chilli papričky, rajče a můžete přidat dle chuti i koriandr. Postup přípravy: Na másle orestujte cibulku, kuřecí prsa nakrájená na kousky, přidejte prolisovaný česnek, kmín, přelejte vývarem a vařte asi pět minut. Poté vmíchejte smetanu, sýr, pokrájené chilli papričky, rajče. Vařte, dokud se rajče nerozpadne a sýr nerozpustí. Na závěr dochuťte dle obliby koriandrem.

Babiččina rajčatová polévka

Gerri z Rhode Islandu se podělila o výborný recept, který vařívala její milá babička. Suroviny na rajčatovou polévku: 2 lžíce másla, jedna lžíce hladké mouky, 2 šálky rajčatové šťávy, půl šálku vody, 2 lžíce cukru, trochu soli, ¾ šálku těstovin dle obliby, čerstvá petrželka dle chuti. V malém hrnci si nejprve orestujte cibuli na másle, pak přidejte mouku, abyste vytvořili světlou jíšku, následně vlijte rajčatovou šťávu a vodu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a cukrem. Vložte těstoviny a vařte, dokud nezměknou. Hotovou polévku můžete dozdobit petrželí.

Dýňová polévka

Tuto polévku si ráda vaří Paula z Montany a doporučuje ji i při dietách, neobsahuje totiž tolik kalorií. Jaké suroviny potřebujete?

  • asi 900 gramů italské klobásy
  • 2 šálky čerstvých žampiónů
  • jedna střední cibule a 4 stroužky česneku
  • kuřecí vývar

V neposlední řadě také potřebujete dýni, tu nejlépe konzervovanou, nebo vařenou, pak také smetanu na vaření, vodu, cukr a koření na dochucení jako je skořice, italská směs, kurkuma, zázvor, muškátový oříšek. K zahuštění kukuřičný škrob a na ozdobu čedar. V hlubokém hrnci bez tuku restujte cibuli s klobásou na kolečka pokrájenou, pak přijdete žampióny. Následně přidejte česnek a všechno koření dle chuti a konzervu s dýní a zalijte vývarem, nakonec zjemněte smetanou. Strouhaným čedarem pak můžete hotovou a servírovanou polévku posypat.

Nejlepší bramborová polévka

Coleen z Pensylvánie se touto polívkou inspirovala ve své oblíbené restauraci a od té doby ji vaří pravidelně, jaký je recept? Suroviny na polévku: asi 6 plátků slaniny, 3 šálky oloupaných a na kostičky pokrájených brambor, malá mrkev, půl šálku jemně krájené cibule, sušená petržel, pepř, sůl, sušený celer, jedna konzerva kuřecího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 3 šálky plnotučného mléka, asi 200 gramů měkkého taveného sýra a na ozdobu zelená jarní cibulka. Nejdříve si osmahněte slaninu krájenou na kostičky, pak přidejte cibuli, pak přidejte brambory, mrkev, cibuli a restujte. Nakonec přelejte vývarem, okořeňte a vařte na mírném plamenu, dokud brambory a mrkev nezměknou. Polévku zahustíte tak, že smícháte mouku a mléko a směs do ní vlijete. Sýr dejte do polévky na závěr, aby se zcela rozpustil. Na ozdobu je vhodná jarní cibulka. Dobrou chuť.

Laisser un commentaire