Trampolínu lze využít na mnoho způsobů. Najděte si ten svůj!

Dávno odzvonilo dobám, kdy jste se s trampolínou setkávali jen na hodinách tělocviku nebo v posilovnách, kde sloužila čistě jako cvičící nástroj. A to je jedině dobře. V současné době proto není trampolína na zahradě u domečku žádným velkým překvapením, ba naopak jevem, jež je k vidění stále častěji. Není se čemu divit, trampolíny si získaly srdce spousty lidí. Zamilovaly si je nejen děti, ale i dospělí, protože i ti se na ní mohou do sytosti vyřádit. Hledáte-li příjemné zpestření teplých odpolední, neváhejte a jednu takovou si domů pořiďte. Nezáleží na tom, zda bude malá nebo velká – na každé si užijete dostatek zábavy!

Proč si trampolínu pořídit?

Důvodů hlasující pro koupi trampolíny je skutečně celá řada. Nejenže ji můžete využívat pro pohodlnou a zábavnou formu cvičení, ale navíc si na ní užijete spoustu legrace a zábavy. Především ti, kteří cvičení příliš neholdují a ke každé vyšší fyzické námaze se musí doslova přemlouvat, ocení jednoduchost skákání na trampolíně, během kterého si posílí tělo i kardiovaskulární systém. Ženy naopak v létě mohou její prostor využít k příjemnému opalování. A co se dětí týče, ty žádné důvody nepotřebují. Pro ně je trampolína dostatečně zábavná sama o sobě a možná se budete divit, že z ní vůbec nebudou chtít slézt!

Jakou velikost si vybrat?

Co se velikosti trampolíny týče, berte v potaz její umístění. Chcete-li si pořídit trampolínu do interiéru, bohatě vám postačí trampolínka o průměru 97, 120 či 140 cm. Využijete ji po celý rok a oceníte ji především v zimním období, kdy si můžete zaskákat v teple vašeho domova. Dalo by se říci, že tím větší trampolína, tím více zábavy. Na prostornější trampolíně o větším průměru si může zaskákat více dětí naráz, či rodič s dítětem a podobně. Pro umístění na zahradu můžete volit mezi rozměry 182, 244, 305, 365, 426, 460 a dokonce 500 cm. Záleží jen na vás, pro kterou se rozhodnete a samozřejmě také na dispozicích vaší zahrady.

Pamatujte na bezpečnost!

Tak jako u všeho je i v tomto případě bezpečí na prvním místě. Dbejte zvýšenou pozornost samotnému výběru trampolíny i jejího příslušenství. Vzhledem k tomu, že se během skotačení doslova přestanete ovládat, navíc udržení stability je při skákání mnohdy složité, neměla by vám u trampolíny chybět ochranná síť. Právě její absence vede k nepříjemným a bolestivým úrazům.

Fotografie: Neighbours are building a new roof Author: Loren Kerns licencována pod CC BY 2.0./www.flickr.com

Laisser un commentaire