Vyzkoušejte populární recepty na oblíbené muffiny, které si zamilujete

Kdo by neznal muffiny. Piškotové těsto s různými příchutěmi umístěné v malém papírovém košíčku. Oblíbená sladkost k snídani, nebo odpolední siestě s kávou. Muffiny milují děti i dospělí. Jejich příprava není nikterak náročná, proto se pojďte pustit do těch nejlepších receptů, které si zkrátka zamilujete.

Recept na vanilkové muffiny

Tyto vanilkové muffiny se perfektně hodí pro děti na svačinu, nebo k oblíbené odpolední kávě. Jejich těsto je velice vláčné a jemné. Co potřebujete na zhotovení těsta?

  • 4 vejce
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 125 gramů kukuřičného škrobu

Dál budete také potřebovat: 125 gramů polohrubé mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a samozřejmě košíčky z pečícího papíru, určené pro muffiny.

Jak na vanilkové muffiny?

Vejce si v míse utřete s krystalovým a vanilkovým cukrem, pak do směsi přisypte postupně i kukuřičný škrob, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zalijte smetanou. Vypracujte hladké vanilkové těsto. To pak do poloviny vrstvěte do jednotlivých košíčků na muffiny. Dejte péct do trouby na zhruba 50 minut při 160 stupních Celsia. Hotové vanilkové muffiny posypte moučkovým cukrem. Můžete přelít i čokoládovou polevou. Dobrou chuť!

Recept na mramorové muffiny

Pakliže máte rádi mramorovou bábovku, zamilujete si i tyto muffiny, jejichž receptura v podstatě stojí na podobném receptu. Potřebovat budete: košíčky na muffiny, 100 gramů změklého másla, 200 gramů krystalového cukru, 4 vejce, vanilkovou esenci, 150 gramů polohrubé mouky, 50 gramů kukuřičného škrobu, kypřící prášek, špetka soli a kakaový prášek.

Jak na mramorové muffiny?

Nejprve si v misce smíchejte do pěny máslo s cukrem. Následně přidejte vejce, vanilkovou esenci, prosejte mouku, škrob, vsypte kypřící prášek a vytvořte hladké vanilkové těsto. To pak rozdělte na dvě poloviny. Do té druhé ještě přimíchejte kakaový prášek. Do košíčků na muffiny pak vrstvěte těsto zhruba do poloviny, nejprve vanilkové a do něj vlijte střídavě i kakaové. Vytvoří se tak v řezu mramorování. Muffiny dejte péct na 40 minut, při 180 stupních Celsia. Posypat je můžete hotové moučkovým cukrem. Je to taková mini verze již zmíněné bábovky.

Recept na citronové muffiny

Tato verze muffinů oslní především ty, kteří mají rádi osvěžující chutě citrusů. Na citronové muffiny potřebujete: košíčky na muffiny z pečícího papíru, 200 gramů změklého másla, 2 citrony, 150 gramů krystalového cukru, kypřící prášek, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 vejce, 200 mililitrů mléka.

Jak na citronové muffiny?

Do mísy si nastrouhejte máslo, pak přisypte krystalový cukr, vyklepněte vejce, nalijte mléko, přisypte kypřící prášek, prosejte polohrubou mouku a vytvořte těsto. Konzistence by se měla podobat husté zakysané smetaně. Citrony řádně omyjte teplou vodou a nastrouhejte na jemném struhadle do těsta jejich kůru. Pak ještě promíchejte a citronové těsto navrstvěte do poloviny košíčků z pečícího papíru. Dejte péct do trouby na 35 minut při teplotě 170 stupňů Celsia.

Recept na tvarohové muffiny s hruškami

Pro milovníky tvarohu a hrušek zde máme recept na tyto vláčné a chutné muffiny. Připravte si tyto suroviny:

  • 225 polohrubé mouky
  • 115 gramů másla
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 200 gramů jemného tvarohu

Dále potřebujete: 3 vejce, půl balíčku kypřícího prášku, 2 až 3 hrušky, vanilkovou esenci.

Jak na tvarohové muffiny s hruškou?

Změklé máslo vyšlehejte s krystalovým cukrem v míse, pak přidejte jemný tvaroh, vanilkovou esenci a vejce. Promíchejte, a nakonec do směsi ještě prosejte mouku s kypřícím práškem. Vytvořte hladké polotekuté těsto. Následně těsto vlijte do jednotlivých košíčků na muffiny a do každého pak ještě vložte plátek hrušky. Vložte košíčky do trouby na asi hodinu při 170 stupních. Muffiny budou se budou doslova rozplývat v ústech.

Recept na muffiny s kondenzovaným mlékem

Tyto muffiny jsou velice jemné a lehké doslova jako sníh. Jsou i dost sladké, a tak je budou milovat především děti. Potřebné ingredience: plechovka kondenzovaného mléka, vejce, 6 lžic kukuřičného škrobu, půl lžičky jedlé sody, citronová kůra.

Jak na muffiny z kondenzovaného mléka?

V míse so rozmíchejte nejprve vejce s kondenzovaným mlékem, pak přisypte jedlou sodu, kukuřičný škrob a nastrouhejte citronovou kůru. Vytvoříte tak hladké těsto s vůní citronu. Hmotu pak vrstvěte do připravených košíčků a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia. Tyto muffiny možná ani nestihnou vychladnout. Jsou báječné.

Recept na luxusní muffiny

Proč luxusní? Protože obsahují mnoho skvělých ingrediencí, které chutnají každému. Co potřebujete?

  • sušené švestky a meruňky
  • lžíci drcených ořechů (vlašské, nebo lískové)
  • lžíci rozinek
  • 100 gramů másla

Také se neobejdete bez: 3 vajec, trochy mléka nebo smetany, jedné lžíce polohrubé mouky, půlky lžičky jedlé sody, šťávy z jednoho citronu a medu.

Jak na luxusní muffiny?

Nejprve si pokrájejte na menší kousky sušené ovoce, tj. švestky a meruňky. Vejce si pak utřete s cukrem a máslem. A vsypte k nim sušené ovoce, ořechy a opláchnuté rozinky. Nakonec ještě do směsi prosejte mouku a jedlou sodu. Suroviny ještě pak přelejte citronovou šťávou, medem, mlékem a zpracujte hladké těsto. Připravte si košíčky z pečícího papíru a naplňte je směsí zhruba do poloviny. Dejte péct do trouby na 35 minut při 160 stupních Celsia. Těmito muffiny skvěle pohostíte i vzácnou návštěvu, jsou totiž opravdu luxusní. Pocukrovat je pak můžete ještě hned upečení moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire