Milujete tiramisu? Připravit si ho můžete za pouhých 10 minut


Kdokoliv se vrátil z Itálie, ten se zamiloval do místního dezertu, kterým je tiramisu. Pokud byste ho znovu rádi ochutnali, zkuste tento recept a připravte ho jako rodilý Ital. Budete potřebovat jen sedm ingrediencí, žádná syrová vejce a velké úsilí a zanedlouho si budete moc vychutnat tento skvělý dezert, který je oblíbený po celém světě. Tiramisu je dezert, který patří hlavně milovníkům kávy.

Z uvedeného množství připravíte až 14 porcí

Na tento recept budete potřebovat několik surovin, které nejsou běžně k sehnání. Seznam surovin:

  • 22-24 cukrářských piškotů
  • 85 g nerafinovaného třtinového cukru (má jemnou karamelovou chuť a hodí se do tohoto receptu)
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml silné kávy
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • kakaový prášek na ozdobu.

V receptu je dezert připraven v kulaté dortové formě o průměru 20 cm.

Nejdříve si připravte kávu, kterou nechte vychladnout.

Krém si připravíte následovně: smíchejte mascarpone se třemi lžícemi šlehačky a prošlehejte. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem do tuha. Pomalu přidávejte mascarpone a šlehejte, dokud nebude směs dostatečně tuhá a nadýchaná. Stěny dortové formy vyložte pečícím papírem a namažte trochou slunečnicového oleje.

Stačí jen suroviny naskládat do formy a nechat přes noc v lednici

Každý piškot namočte na 1-2 vteřiny do vychlazené kávy a vkládejte do připravené formy tak, abyste měli na dně rovnoměrnou vrstvu bez mezer.

Některé piškoty budete muset nakrájet na kousky nebo je oříznout, aby dobře pasovaly do formy. Polovinu krému rozetřete na první vrstvu piškotů.

Stejný postup zopakujte a povrch nakonec dobře uhlaďte. Poté přikryjte potravinářskou fólií a dezert vložte na několik hodin do ledničky, nejlépe ale přes noc. Druhý den sundejte fólii, opatrně sejměte okraje formy a také papír na pečení.

Hrany vyrovnejte špachtlí.

Před podáváním ještě posypte kakaem a máte hotovo!

Laisser un commentaire