Cop z listového těsta s čokoládou: rychlý dezert pro návštěvu, který stihnete nachystat během přípravy kávy!


Listové těsto patří mezi vděčné pomocníky při pečení těch největších dobrot, platí to i pro výtečný čokoládový cop, který snadno připravíte během několika minut. Nemusíte se tedy bát, že byste neměli dezert ke kávě, protože zatímco se návštěva zouvá, vy můžete připravit delikátní sladkost ke kávě a čaji.

Navíc zvládne přípravu tohoto čokoládového závinu z listového těsta úplně každý! A na pomoc si můžete vzít i nejmenší pomocníky, které bude pečení velmi bavit!

Ingredience

Recept na rozplývající se dezert na jazyku je snadný a hlavní přísadou je listové těsto a oblíbená čokoláda. Použít lze hořkou (50 % a více) nebo také mléčnou, která více potěší děti. Co budete na přípravu lahodného listového závinu s čokoládou kromě pečicího plechu a papíru ještě potřebovat? Připravte si:

  • listové těsto – 1 balení
  • čokoláda – 1 tabulka (100 g)
  • vejce – 1 ks
  • lískové ořechy – dle potřeby

Příprava

Začněte přípravu jednoduchého čokoládového závinu plechem, který vyložte pečicím papírem. Rozložte po celé délce plát listového těsta. V případě nutnosti vyválejte listové těsto kupované v kostce natenko.

Tabulku čokolády v celku položte do středu listového těsta. Nožem nebo krájecím kolečkem na pizzu těsto po okrajích čokolády nakrájejte a 2centimetrové proužky, které budou připomínat vánoční stromeček a šikmé řezy povedou až k samotné tabulce. Výsledný efekt bude zajímavější a lépe se čokoláda bude balit.

Nyní se pusťte do balení čokolády nebo přizvěte děti, které se při práci s těstem vydovádějí.

Zkuste pomocí šikmých proužků vytvořit z listového těsta cop, začněte nahoře a postupujte při balení čokolády směrem dolů. Při střídání stran vznikne zajímavě řešený závin.

Rozšlehaným vajíčkem potřete vršek těsta a posypejte najemno nasekanými ořechy.

Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 20-25 minut dozlatova.

Po vychladnutí nakrájejte a podávejte s kopečkem zmrzliny nebo lžící šlehačky.

Laisser un commentaire