Muž dostal úžasný nápad, jak potěšit děti v nemocnicích. Jeho čin vám vykouzlí úsměv na tváři

Fotografie: Freepik

Když se Bryan Ware dozvěděl, že většina restaurací a škol vyhazuje velké množství použitých voskovek jen tak do koše, dostal nápad. Začal je vařit.

Plýtvat by se nemělo, a to ani voskovkami. Své o tom ví Bryan Ware, jež se jim rozhodl dát nový život. V tomto případě je nejkrásnější fakt, že z toho nemá ani korunu. Jejich prodejem by si určitě přilepšil. Místo toho ovšem všechny nově vyrobené voskovky daruje do různých uměleckých programů, nemocnic a škol. Díky jeho dobrotě si tak mohou malovat i děti, které by k voskovkám jinak neměly přístup. 

Fotografie: Pixabay

Jak to celé začalo?

Bryan s tímto nápadem přišel v roce 2011, když se svou rodinou oslavoval narozeniny v restauraci. Číšník donesl jeho dvěma synům voskovky, aby se nenudili. Jeho manželka tehdy jen tak nadhodila, co se s nimi asi po použití děje. Zjistili, že se z hygienických důvodů okamžitě vyhazují. Ze stejných důvodů je nemohou ani shromažďovat a následně darovat potřebným. Tento fakt se Bryanovi moc nelíbil.

Fotografie: Pixabay

Dostal proto nápad, který vedl ke vzniku neziskové organizace The Crayon Initiative. Ta k dnešnímu dni dodává nové voskovky do nemocnic po celé Kalifornii. Nechává si posílat bedny použitých voskovek přímo k sobě domů. Následně je s rodinou a dobrovolníky roztřídí na barvy, uvaří a vytvaruje z nich voskovky nové. Navíc z nich dělá trojúhelníkový tvar, díky kterému se lépe drží dětem se speciálními potřebami. 

Děti jsou mu vděčné 

Bylo mu již darováno více než 100 000 plných krabic, které následně přeměnil na cca 800 000 nových voskovek. Nyní se snaží získat příspěvek, aby mohl svůj provoz rozšířit a přesunout z jeho domu do řádného výrobního zařízení, kde by měl i sklad. Než se mu to podaří, tak bude vařit cca 30 až 40 hodin týdně voskovky doma, stejně jako tomu bylo doteď. Zvláště v nemocnicích si děti jeho voskovek nehorázně váží.

Fotografie: Pixabay

Malování má na děti celkově příznivý vliv. Rozvíjí jim jemné motorické schopnosti, což se jim bude hodit, jakmile se budou učit psát. Také se u toho naučí lépe koncentrovat na danou činnost. Navíc se naučí kreativnímu řešení problémů. Děti v nemocnicích navíc zmiňovaly, že jim kreslení pomáhá uniknout před svými problémy a nemusí myslet na bolest, kterou skoro v kuse cítí.

Zdroj: ABCNews

Laisser un commentaire