Umývání mastného roštu houbičkou už je passé. Neobvyklá metoda výrazně usnadní práci

Fotografie: Freepik

Občas nastane den, kdy přijdete domů a máte nehoráznou chuť si něco ugrilovat na roštu v troubě. Ale zjistíte, že je špinavý, a drhnutí by zabralo tak hodinu. Naštěstí máme rychlé řešení.

Internet je skutečně zajímavé místo. Lidé zde mohou sdílet prakticky cokoliv ze svých životů a mnohdy jejich fantazie nezná mezí. Tato slova potvrdila i jistá uživatelka TikToku. Tanya Home Inspo online (na platformě YouTube se jmenuje Tanya HomeInspo) totiž vymyslela skutečně originální způsob, jak vyčistit mastný rošt v troubě.

Fotografie: Freepik

Jak to celé vzniklo

Tato slečna je influencerka, která se zabývá uklízením, různými vychytávkami pro život a zařizováním domů a bytů či jejich designem. Není se čemu divit, že právě ona přišla s tímto úžasným a efektivním nápadem. Celé to spočívá v tom, že si vezme čisticí prostředek na mytí nádobí a nechá ho zamrazit.

Fotografie: Freepik

Stačí jí k tomu jen vanička s formami na led a trocha šikovnosti. Jakmile je kapalina dostatečně zmrzlá, nasazuje si rukavice a jednu kostičku vyndává. Následně si před sebe položí špinavý rošt a začne po něm ledovou kostkou přejíždět. Zní to jako něco nereálného, málokomu se chce věřit, že by něco takového mohlo fungovat.

Účinné nejen na rošt

O to větší překvapení je, že to skutečně zabírá. Mastnota a ostatní nečistoty z roštu padají skoro samy od sebe a za chvíli nemáte šanci poznat, že byl rošt kdy špinavý. A to není vše, slečna u roštu rozhodně nezůstala. Vrhla se totiž s kostkami na špinavé prádlo. Ano, pořád s těmi, které obsahují tekutinu na mytí nádobí.

Fotografie: Freepik

Naplnila svou pračku špinavým prádlem a přihodila zmiňované kostky, konkrétně dva kusy. Přidala trochu aviváže a skutečně, jakmile bylo dopráno, vytáhla kompletně čisté kusy oblečení, jejichž vůni jste mohli cítit i přes obrazovku. Co si o tom myslíte? Rozhodně to stojí za zkoušku, ale vždy dbejte na bezpečnostní pomůcky a nenechávejte tyto ledové kostky v dosahu dětí!

Zdroj: Tanya HomeInspo

Laisser un commentaire