Lahodný a snadný recept na pečené vepřové maso


Je to recept, ze který vás opravdu zaujme. Je jednoduchý a přitom chutný. Pečené maso můžete podávat jako nedělní oběd i jako pokrm na každé oslavě.  

Pokud milujete vepřové maso a už vás nenapadá, jak ho zpracovávat, máme pro vás tip na netradiční pokrm. Jde o zapečené maso, které se hodí jako občerstvení na rodinnou oslavu nebo zkrátka jako oběd či večeře. Jistě oceníte, že příprava je velmi snadná. Základními surovinami, které je potřeba mít jsou vepřové maso a brambory.  

Potřebujete vepřové maso, ideálně karé 

Připravte si 700 gramů vepřového masa, ideální je koupit kotletu bez kosti. Dále si nachystejte 800 gramů brambor, černý pepř, sůl, olivový olej, cibuli, 150 gramů sýra, hořčici a majonézu. Chybět by vám neměl ani jogurt. Nejprve si nakrájejte maso na plátky široké asi 0,5 centimetru. Plátky následně přikryjte potravinovou fólií a naklepejte paličkou stejně, jako když připravujete maso na řízky. Následně maso osolte a opepřete. Ideální je použít čerstvě namleté koření.  

Nyní je doba na loupání brambor. Až to budete mít, nastrouhejte je na struhadle a nezapomeňte z nich vymačkat přebytečnou vodu, kterou pustí. Poté brambory vložte do mísy a přidejte sůl. Následně promíchejte, aby se sůl dostala opravdu všude.

Vezměte pekáč a jeho povrch vymažte asi dvěma lžícemi olivového leje. Vložte do něj nastrouhané brambory a rozprostřete je rovnoměrně po celém povrchu. Je čas nakrájet cibuli na plátky. I cibuli osolte a sůl rozetřete.  

Maso připravte na tác 

Brambory na plechu ještě posypte mletým černým pepřem a také připravenou nakrájenou cibulí. Masem pokryjte celou plochu tácu. Nastrouhejte nahrubo připravený tvrdý sýr a vložte ho do mísy. Přidejte lžíci hořčice, dvě lžíce majonézy a dvě lžíce jogurtu. Lžící směs naneste na maso a rovnoměrně rozetřete.  Takto připravený pokrm přikryjte pečicím papírem, případně alobalem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 25 minut. Pokrm však kontrolujte. 

Po uplynutí této doby odstraňte pečicí papír a pečte ještě dalších 20 nebo 25 minut. Takto připravený upečený pokrm můžete servírovat na talíř a podávat svým hostům. Pokud chcete zachovat pěkný vzhled a tvar, doporučujeme vykrojit upečený pokrm velkým vykrajovátkem. Na talíři lze dozdobit něčím zeleným jako je pažitka. Případně k pokrmu připravte ještě jednoduchý zeleninový salát. Skvěle bude chutnat klasický okurkový nebo rajčatový dle vašich osobních preferencí.  

Laisser un commentaire