Zeleninové muffiny bez mouky vás mile překvapí svou chutí 


Pokud preferujete spíše bezmasé pokrmy, jistě vás potěší recept na zeleninové muffiny, které jsou navíc bez mouky. Jsou tak zdravé, a přitom velmi chutné. Podávat je můžete k pivu i vínu.  

Žádná mouka, žádné maso. Přesto jde o velmi chutný pokrm. Zeleninovým muffinům dodává šmrnc a výjimečnou chuť parmezán. Skvělé je, že jejich příprava je opravdu rychlá, a tak je můžete bez problému připravit i nečekané návštěvě. Jsou vhodnou alternativou jednohubek a chlebíčků a hodí se na každou party. Připravit si je můžete také jako zajímavou a lehkou večeři.  

Potřebujete jen pár ingrediencí 

Na zeleninové muffiny budete potřebovat opravdu jen pár ingrediencí. Stačí vám dvě lžíce másla, jedna červená cibule a stroužek česneku. Dále dvě mrkve, půlka čerstvě červené papriky, trochu pórku a čtyři vejce. Připravte si také třetinu šálku mléka a hrnek strouhaného parmezánu. Podle chuti také sůl a pepř. Na vymazání formiček je pak ideální olivový olej. Postačí i slunečnicový.  

Začněte tím, že si rozpustíte máslo na pánvi. Na něm pak orestujete jemně nakrájenou červenou cibuli společně s česnekem. Následně přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev, kousky očištěné papriky a také pórek.

Zeleninu následně podle vlastní chuti osolte a opepřete. Po několika minutách smažení odstavce připravenou zeleninu z plotny. Ideální je z pánve tuto směs přemístit do skleněné nebo umělé mísy. Do hrníčku vedle zatím rozklepněte vejce.  

Dokončování těsta a pečení muffinů 

Pokud jsou vejce v pořádku, nic vám nebrání v tom, smíchat je s parmezánem. Ten by měl být nastrouhaný najemno. Přidejte také mléko. Případně můžete ještě osolit a opepřit.  K této směsi následně přidejte orestovanou zeleninu. Pečlivě promíchejte. Nyní si k ruce vezměte formu na muffiny a vymažte ji olivovým olejem. Do ¾ potom nalejte připravené těsto. V předem vyhřáté troubě pečete asi 15 minut při teplotě 200 stupňů.  

Upečené muffiny vyjměte z trouby a po zchladnutí podávejte jako večeři nebo jako chuťovku k oblíbenému alkoholu. Pokud vám nevyhovuje variace surovin v receptu, není problém si ho drobně upravit. Do těsta lze přidat například olivy nebo kukuřici. Pokud vám v nich chybí maso, je možné přidat například šunku nebo slaninu. Tento recept se přímo nabízí k tomu, abyste ho obměňovali a při každé přípravě muffinů trochu experimentovali. Přejeme vám dobrou chuť.  

Laisser un commentaire