Báječná příloha z brambor a vajec: tohle jste určitě ještě nezkoušeli


Brambory na různé způsoby jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů v českých domácnostech. Jsou totiž velmi jednoduché a dají se připravit s různými surovinami. 

Následující tip na brambory zapečené s vajíčkem je velmi originální. Kromě surovin, které jsou uvedeny v receptu můžete použít i jiné, u vás doma oblíbené. Můžete použít například jiný druh sýra, doplnit zeleninu nebo uzeninu, případně orestované kuřecí maso. Tento pokrm vás nejen nasytí, ale také pohladí vaše chuťové pohárky.

Co budete potřebovat

Na tomto receptu je úžasné, že je velmi snadný a skládá se pouze z pár surovin, které jistě máte doma. Snad vyjma sýru chedar, ale i ten je již dnes běžně dostupný ve všech potravinách. Připravte si tedy následující ingredience a můžete začít:

  • velké brambory ve slupce – 8 kusů
  • vejce – 8 kusů
  • sýr chedar- 100 g
  • sůl – 2 lžičky
  • slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce
  • petržel

Postup přípravy pokrmu

Nejprve si brambory pořádně omyjte. Jelikož je nebudete loupat, je velice důležité, aby na slupce nezůstala žádná hlína. Z brambory poté odřízněte vrchní část a vydlabejte část vnitřku. Budete potřebovat místo na vajíčko (nebo případně další ingredience k naplnění). Troubu si mezitím předehřejte na 220 stupňů celsia.

Brambory si vyskládejte na plech nebo na rošt tak, ať je vydlabaný otvor nahoře. Pečte asi 35 minut, dokud nebudou mít brambory krásnou zlatavou barvu. Po vytažení z trouby každou bramboru osolte a zalijte jedním vajíčkem.

Až všechny brambory naplníte vajíčkem, nahoru na každou z nich nastrouhejte sýr a dejte opět na 15 minut péct do trouby na 220 stupňů. To je vše. Máte hotovou snadnou a velmi chutnou přílohu! Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire