Marinujte žebra v sáčku a poté je upečte. Maso bude neuvěřitelně křehké


Při běžném smažení žebírek na pánvi se často stane, že je maso vysušené. Mnohem chutnější jsou žebra marinovaná a pečená v troubě.

Pokud žebra nejprve marinujte, vložíte do sáčku, necháte odležet a následně vložíte do trouby, vaše maso bude velice chutné, křehké a bude se samo dělit od kosti. Tento pokrm je vhodný nejen jako večeře, ale také se hodí na nejrůznější slavnostní příležitosti, například rodinné oslavy. Všichni přítomní jistě ocení skvělou a méně tradiční masitou pochoutku.

Marinovat bez vzduchu

Na marinovaná žebra si připravte dvě kila vepřových žeber. Vyberte ideálně masitá, na kterých si opravdu pochutnáte. Dále připravte 100 mililitrů sójové omáčky a 6 snítek rozmarýnu. Dále mějte přichystaný sušený česnek, černý pepř, dvě lžíce hořčice a stejné množství medu. Hodit se budou také dvě lžičky červené mleté papriky. První, co je potřeba udělat, je nařezat žebra z obou stran. Tím, že jednotlivý žebra nařežete, umožníte marinádě, aby se dostala lépe do masa a ochutila ho.

Nyní je čas připravit samotnou marinádu. V hluboké míse smíchejte červenou mletou papriku. Pokud máte uzenou, bude to perfektní. Přidejte sušený česnek, černý mletý pepř, hořčici a med. Na závěr nalijte do směsi sójovou omáčku a vše pečlivě promíchejte.

Žebra položte do vzduchotěsného vaku, přilijte marinádu a nechte alespoň hodinu marinovat. Pokud nemáte dostatečně velký sáček, nechte žebra míse a přikryjte ji potravinářskou fólii.

Je čas na pečení

Namarinovaná žebra rozložte na pečící plech a na maso ideálně položte několik snítek čerstvého rozmarýnu. Pokud nemáte čerstvý, určitě můžete využít mražený. Drcený rozmarýn vhodný není, to ho raději vynechte. Pak žebra stočte zpět k sobě a zachyťte je provázkem, následně přikryjte fólii a dejte do trouba péct. Teplota, na kterou bude péct není stanovená. Ideální je péct na 150 stupňů.

Pokud však vaše trouba peče méně, můžete ji pochopitelně zapnout na více stupňů. Vhodné je péci na horký vzduch. Takto připravená žebra je vhodné přidávat bez vařené přílohy.

Úplně nejlépe budou chutnat, pokud je hostům naservírujete s různými druhy hořčice, případně s jiným dresinkem, křenem s jablkem a chlebem. Každý si tak vybere, jak bude žebra jíst. Vhodné je k žebrům podávat pivo, pokud nepijete alkohol, tak alespoň nealkoholické nebo ovocný cider.

Laisser un commentaire