Rychlý, jednoduchý, chutný: recept na skvělou rodinnou večeři téměř bez práce


Zejména v pracovním týdnu jistě každá hospodyňka, která má na starosti domácnost, děti a zaměstnání, ocení tip na rychlou večeři.

Dnešní moderní doba klade na ženy velké nároky. Musejí se zvládat starat o domácnost, vychovávat své děti a vozit je na různé kroužky, splnit své povinnosti v zaměstnání a ještě navíc nakrmit celou rodinu, ideálně samozřejmě teplým a výživným pokrmem. Proto jsou oblíbené jednoduché, rychlé, chutné, zapečené recepty. Jeden vám přinášíme.

Kuřecí maso je oblíbené

Tento recept vsází na kuřecí maso, které je oblíbené i u malých dětí. Připravte si tedy 150 gramů vařené rýže a 300 gramů kuřecích prsou. Pak budete potřebovat 250 gramů zakysané smetany nebo přírodního bílého tučného jogurtu. Přichystejte si také lžíci mouky, 120 mililitrů vody, 100 gramů sýru a koření. Hodit se bude zejména sůl, pepř a bylinky dle vašich preferencí. Ke kuřecímu se skvěle hodí například bazalka.

Fotografie: Pixabay

Maso nakrájejte na kousky a smíchejte s vařenou rýží, solí a pepřem. Dochuťte solí, pepřem a dalším kořením a bylinkami podle chuti. My jsme využili mimo jiné i červenou papriku.

Následně smíchejte zakysanou smetanu s vodou a moukou, přidejte červenou papriku a různé koření, nezapomeňte ani na bylinky. Připravené maso s rýží následně rozložte do formy. Tu je vhodné předem vymazat.

Fotografie: Freepik

Zapékejte v předehřáté troubě

Když máte maso s rýži v pekáči, přidejte také připravenou omáčku a posypte pokrm strouhaným sýrem. Formu pak přikryjte víkem nebo fólií a dejte zapékat do předehřáté trouby. Ideální je péct na 200 stupňů. Přikryté pečte asi 20 minut. Následně vyjměte z trouby a odstraňte alobal. Poté pečte ještě dalších 10 – 15 minut odkryté, aby se na povrchu udělala krusta ze sýru.

Podávat můžete ihned horké. Lépe se vám však bude pokrm nandávat, pokud chvíli počkáte, až jídlo nepatrně vychladne. Kromě kuřecího masa můžete do rýže přidat houby, šunku, kukuřici nebo třeba zelený hrášek. Je zcela na vás, jak si pokrm upravíte. Pokud chcete, aby servírovaný pokrm vypadal zajímavě, můžete každou porci připravit zvlášť v malé zapékací misce a poté podávat přímo v této misce položené na talíři s ubrouskem.

Laisser un commentaire