Jak si připravit lahodné rybí nugetky. Šetrnější volba rychlého občerstvení


Oblíbené rybí maso si můžete připravit i jinak. Rybí nugetky jsou šetrnější volbou namísto kuřecích, navíc jsou velmi snadné na přípravu.

Rychlé občerstvení není nic zdravého, to všichni víme. Smažené jídlo je ničivá bomba pro naše zdraví, ale jak se říká, i zdánlivě škodlivé věci v menší míře nejsou tak tragické. Proč za ně ale utrácet nehorázné peníze? Raději si udělejte odlehčenou verzi křupavých nuget z ryb u sebe doma.

Ingredience potřebné pro přípravu rybích nugget

Nejvhodnější ingrediencí jsou mražené filety, protože se prodávají bez kostí. Stačí maso rozdělit na stejně velké kousky a pustit se rovnou do vaření. Nugetky můžete připravovat v několika variantách, proč tedy místo kuřecího masa, které se používá nejčastěji, nepřidat rybí? Je jemné, chutné a můžeme mít alespoň lepší pocit, že jsme do našeho jídelníčku zapojili i ryby.

  • 500 g filet z bílé ryby
  • 100 g pšeničné mouky
  • 200 g strouhanky
  • 400 g slunečnicového oleje
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Mletý pepř

Postup na přípravu rybích nugget

Mražené filety nechte mírně povolit a opláchněte je ve studené vodě. Osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na pravidelné obdélníkové kousky. Záleží samozřejmě, jakou velikost jste si koupili. Podle chuti osolte a opepřete, popřípadě můžete přidat i bylinky nebo koření na ryby. Připravte si ingredience na trojobal, mouku, vejce a strouhanku. Vejce dostatečně rozšlehejte metličkou a mouku prosejte, aby v ní nebyly hrudky.

 

Začněte moukou. Nejdříve vložte rybu do mouky, poté do vajec a následně do strouhanky. Pokud chcete krustu silnější, vraťte se opět k vejcím a podruhé ke strouhance. Popřípadě můžete tyto základní kroky zopakovat hned několikrát. Mezitím si na pánvi rozpalte olej na středním plamenu. Následně vložte obalené ryby, měly by mírně plavat.

Pravidelně otáčejte, abyste nugetky smažili rovnoměrně ze všech stran. Hotové položte na papírové utěrky, aby se nasál přebytečný tuk. Rybí nugetky jsou podle mnoha hospodyněk mnohem šetrnější než klasické. Navíc nejsou časově ani finančně náročné.

Laisser un commentaire