Domácí medovo-čokoládová poleva. Díky ní budou palačinky uměleckým dílem


Pokud vás palačinky s marmeládou už nebaví, zkuste si doma vytvořit jemnou medovo-čokoládovou polevu. K snídani už nebudete chtít nic jiného.

Abyste z obyčejných palačinek nebo lívanců udělali skutečně umělecké dílo plné chutí, chce to dokonalou polevu. I když můžete zkusit všelijaké verze, co si budeme povídat, palačinky jsou nejlepší vždy a všude s čokoládou. Proto pro vás máme skvělý recept na medovo-čokoládovou polevu, jejíž příprava vám zabere maximálně 20 minut.

Ingredience na medovo-čokoládovou polevu

Polevy nebo sirupy zakoupené v obchodě mohou být svým způsobem chutné, ale proč platit za něco, co je plné umělých sladidel a konzervantů. Domácí pokrmy jsou vždy lepší, víte, co do nich dáváte a také vám tolik neprovětrají peněženku.

Fotografie: Freepik
  • 110 g hořké čokolády
  • 150 ml smetany
  • 1/2 sklenice cukru
  • 3 PL medu
  • 2 PL másla
  • špetka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
Fotografie: Freepik

Příprava medovo-čokoládové polevy

Začneme čokoládou. Nejdříve ji nalámejte na malé kostičky, aby se dobře rozpouštěla. Do malého kastrůlku přidejte zhruba polovinu čokoládových kostek, k nim med, cukr, smetanu, máslo a špetku soli. Nechte na mírném plamenu, popřípadě rozpusťte ve vodní lázni. Budete mít jistotu, že se vám čokoláda na dně nepřichytí. Míchejte metlou tak dlouho, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky.

Fotografie: Freepik

Následně snižte teplotu a nechte vařit dalších 10 minut. Nezapomínejte na neustálé míchání, čokoláda se velice rychle připaluje. Jakmile se směs provaří, sundejte kastrůlek z plotny. Nyní přidejte zbytek čokolády s vanilkovým extraktem. Opět promíchejte, aby nezůstaly hrudky a všechny ingredience se krásně spojily.

Za stálého míchání nechte mírně vychladnout. Poleva by neměla být tuhá, ale také by neměla být příliš horká. Jednoduchá čokoládová poleva je hotová. Zalijte jí palačinky a přidejte dle chuti například zmrzlinu nebo ovoce. Skvěle se hodí banán nebo oříšky.

Laisser un commentaire