Zapomeňte na kupované klobásy. Vyrobte si své vlastní z kuřecího a vepřového masa


Domácí pokrmy budou vždy lepší než kupované, protože víte, co do nich dáváte. Zkuste tentokrát domácí klobásy z kuřecího a vepřového masa se sýrem.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo, kdybychom zcela upustili od kupovaných uzenin a párků z obchodu? Naučili jsme se vyrábět si domácí pečivo, knedlíky, těstoviny, pěstujeme si vlastní zeleninu, tak proč si nevyrobit i domácí klobásy. Rozhodně se jedná o zdravější variantu bez škodlivých látek. Dnes pro vás máme recept na klobásky z kuřecího a vepřového masa se sýrem, které si můžete snadno a rychle vyrobit ve vlastní kuchyni.

Ingredience na výrobu domácích klobás

Dopřát si uzeniny, párky nebo klobásy a přitom myslet na naše zdraví a postavu je téměř nemožné. Proč si vždy musíme vybrat mezi zdravím a štíhlou figurou a pochoutkami, kterými často nedokážeme odolat. Tentokrát se už rozhodovat nemusíme. Výroba domácích klobás je zdravou variantou, která neuškodí ani našemu zdraví ani tělesné hmotnosti.

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g vepřového masa
  • 100 g sýra
  • 1 ks cibule
  • 1 menší palice česneku
  • 1 sáček želatiny
  • Muškátový oříšek
  • 1 ČL červené papriky
  • Sůl a pepř podle vlastní chuti

Příprava domácích klobás

Kuřecí maso nejdříve nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Vytvořte jemnou konzistenci. Vepřové maso nasekejte nadrobno. Vedle do větší misky vložte všechny ingredience, kuřecí i vepřové maso, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, muškátový oříšek (s ním opatrně, stačí jen na špičku nože), červenou papriku, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, aby se všechny složky krásně spojily a vznikla vám směs připomínající nádivku.

Nyní si na pracovní desce rozložte potravinářskou fólii a po částech pokládejte masový základ na klobásky. Vytvarujte do menších válečků a ujistěte se, že uvnitř nezůstal žádný vzduch. Kraje pevně svažte do uzle. Nyní připravené klobásy vložte do pařáku nebo vroucí vody. Proces by měl trvat asi hodinu.

Jakmile se vám zdá, že je maso hotové, ihned po vyjmutí válečky vložte do studené vody a nechte další 2 hodiny v lednici. Před podáváním samozřejmě odstraňte fólii a nakrájejte na malá kolečka. Domácí klobásy se sýrem můžete použít na přípravu sendvičů, jako přísadu do salátů nebo jen tak na talíř, když přijde návštěva.

Laisser un commentaire