12 překvapivých způsobů, jak využít ústní vodu ve Vaší domácnosti!

Ústní vodu Listerine má drtivá většina domácností jistě ve své koupelně. Jsme zvyklí tuto ústní vodu používat jako prevenci proti zubnímu plaku, zajišťuje nám svěží dech a v neposlední řadě celkově čistí povrch zubů a chrání zubní sklovinu. Ale věděli jste, že ústní voda nabízí mnohem více možností využití, než si umíte představit?

 Ústní voda byla původně vynalezena v roce 1879 jako chirurgické antiseptikum. Až v roce 1970 byla ústní voda uvedena na běžný trh jako řešení špatného dechu. Listerine obsahuje přísady, jako je tymián, eukalyptus a alkohol. Tyto užitečné složky mají na svědomí to, že ústní voda může být použitá i jinými způsoby. Podívejte se na těchto 10 zajímavých způsobů, kterými můžete ústní vodu použít a podstatně si zjednodušit v některých oblastech život.


12 geniálních způsobů, jakými jste balzám na rty ještě nepoužila!
2

Zápach z odpadkového koše už se Vás nebude týkat

Nevítaný a nepříjemný zápach, linoucí se z odpadků není nic, o co bychom stáli. Abyste mu předešli, navlhčete papírový ubrousek ústní vodou a vhoďte do odpadkového koše ještě před tím, než do něj vhodíte odpadky.

Čistý kartáček

Starejte se o svůj kartáček. Vysterilizujte jej tím, že ho přes noc namočíte do kelímku s ústní vodou.

Pomoc, pro Vašeho pejska

Každého psa je nutné chránit proti blechám. Mátová vůně a eukalyptus je ideální odpuzovač blech. Při koupání přidejte do psího šamponu trochu Listerinu a blechy už Vašeho mazlíka trápit nebudou.

Úleva při hmyzím kousnutí

Alkohol, který ústní voda obsahuje, úžasně zastoupí dezinfekci. Pokožku zklidní a Vám přinese úlevu. Poradí si dokonce i s těžšími vyrážkami, které může způsobit třeba škumpa jedovatá, nebo jedovatý dub. Na vatový tampon naneste ústní vodu a postižená místa jím potřete. Zanechte jej tam tak dlouho, dokud nepocítíte úlevu.

Nehtová plíseň na nohou

Tento problém je nejen nevzhledný, ale také velmi nepříjemný po všech stránkách. Ústní voda Vás tohoto problému zbaví. Opakovaně použijte na plíseň ústní vodu a je po problému.

Dokonale čisté WC

Nepříjemný zápach linoucí se z WC je věčný problém. Neutrácejte velké peníze za velkou škálu čisticích prostředků. Nalijte trochu ústní vody do záchodové mísy a poté vydrhněte štětkou. Zbavíte se zápachu i skvrn.

Bojovník proti lupům

Když jsou Vaše vlasy ještě vlhké, vetřete do nich trochu ústní vody. Tvorba lupů by měla opravdu časem ustupovat.

Zatočte s akné

Alkohol, který je v Listerinu obsažen dokonale stáhne póry a zamezí tvorbě akné.

Čistí PC obrazovku

Trápí Vás často mastná a upatlaná plocha obrazovky Vašeho počítače, nebo telefonu? Věčně se na ní usazuje prach a je pracné udržovat PC obrazovku křišťálově čistou. Ústní vodu použijte jako čisticí prostředek prostřednictvím malého rozprašovače.

Zastoupí deodorant

Pokud jste zapomněli na svůj deodorant, nezoufejte. Namočte vatový tampon do Listerinu a vetřete jej do podpaží. Dokonale zneutralizuje tělesné pachy.

Vyčistí pračku od nečistot

Ústní voda je dokonalým pomocník v úklidu. Stejně jako u WC mísy, nebo u kartáčku, poradí si na stejném principu i s pračkou. Nalijte půl šálku ústní vody do pračky a spusťte proces praní. Vaše pračka bude vydezinfikovaná a nádherně čistá. Stejně, jako Vaše prádlo.

Máte nějaký další tip jak využít ústní vodu? Napište nám do komentářů! Sdílejte tipy na využití ústní vody i s vašimi přáteli!

zdroj: tiphero.com 

Laisser un commentaire