Tajemství, díky kterému Vám kupovaná orchidej pokvete celý rok!

V dnešním článku si názorně ukážeme, jak docílit toho, aby nám orchidej kvetla po celý rok. Orchidej najdeme na parapetech většiny domácností a jsou většinou doménou a chloubou žen.

Ne všichni ale mají to štěstí, co se úspěchu kvetení týče a jejich orchidej má svou hlavu. Chřadne a odkvétá. Jak tomu zabránit? To se v následujících řádcích dozvíte.


Triky díky kterým Vám kupovaná orchidej pokvete celý rok
1

Zkontrolujte stáří rostliny

Stáří orchideje určíte s jistotou tak, že spočítáte výhony. Dospělé orchideje by jich měly mít 5-8.

S orchidejí nehýbejte

Určete orchideji své světlé místo a dále s ní nehýbejte. Přemísťování pro ni znamená značný stres. Rostlinka má ráda světlo. Na to nezapomeňte.
2

Mějte pod kontrolou kořeny

Kořeny orchidejí se musí krásně zelenat. Pravidelně tento stav kontrolujte. Vůbec nejlepší variantou jsou průhledné květináče.

Postarejte se o kvalitní osvětlení

Orchidej potřebuje opravdu dostatek světla. Vyžaduje 10-12 hodinový přísun slunečního světla. Pokud jej nemá, přestane rodit další výhonky. V zimních dnech si proto pomozte zářivkami, které umístěte nad rostliny.

Teplotní rozdíl

Orchidej příznivě reaguje na rozdíl mezi denními a nočními teplotami. Teplota, která je rostlince zajištěna, by měla být o 5-6 stupňů nižší, než byla v průběhu dne. Samozřejmě, že např. v zimě je složité takovéto podmínky zajistit. Od pozdního jara do začátku podzimu mohou být orchideje umístěny ve venkovním prostředí. V zimě často větrejte. Pozor však na průvan, o ten orchideje rozhodně nestojí.

Správné zalévání

Samozřejmě, že nejideálnější zálivkou by byl déšť. Orchidej však i tak nikdy nesmíte zalévat vodou z kohoutku. Chlor, který je ve vodě obsažen může lehce kořeny orchideje spálit. Vodu tudíž vždy převařte.

Určitě se vám některé s tipů bude hodit. Sdílejte geniální triky na pěstovaní orchideje i s vašimi přáteli!

 

zdroj: takprosto.cc

Laisser un commentaire