Geniální trik jak pěstovat a pečovat o vlastní citrovník na balkoně nebo zahrádce! Snadné!

V dnešním článku si ukážeme jednoduchou metodu výsadbu citroníku. Nic může být snazší. Dnes už si je každý vědom blahodárných účinků citronu. Čistí vzduch, odrazuje hmyz a vzduch také příjemně osvěží a provoní.

Citroníky kvetou v otevřeném prostoru, téměř po celý rok. Je všeobecně známo, že citroníkům se daří zejména v oblastech, kde je teplé a slunečné počasí po většinu roku. Dnes tuto teorii nabouráme. Pokud na pěstování a následnou péči jdete správně, povede se mu i u Vás doma. Inspirujte se a vypěstujte si vlastní citrony.

Budeme potřebovat

  • Nejdříve musíte mít semínka. Úplně ideální jsou organické citrony, které nejsou ošetřeny látkami proti vyklíčení.
  • Dostatečně velké květináče s otvory. Zajišťují cirkulaci vzduchu a odvodňování.
  • Úrodnou zeminu s velkým množstvím živin.
  • Štěrk
  • Spoustu slunce, nebo vnitřního osvětlení.

Postup

  1. Naplňte květináč půdou. Ne až po povrch. Nechte zhruba 1 cm – 2 cm místo. Nakrájejte citrón a vyberte si z něj ta nejhezčí a nejzdravější semínka. Semínka je po vyjmutí nutné vyčistit. Semínka vložte do půdy, ale ne zcela. Přibližně polovina z nich musí trčet z půdy.
  2. Poté semínka pokryjte vrstvou štěrku a pořádně zavlažte.


  3. Pak přichází na řadu další důležitá část. Musíte vybrat opravdu teplé a slunné místo. Citroník potřebuje minimálně 8 hodin světla denně. V zimě můžete citroníku přisvítit.
  4. Půda musí být stále vlhká. Proto zavlažujeme nejlépe zavlažovačem, nebo rozprašovačem.
  5. Až se objeví první výhonky, bude notné citroník přesadit do většího květináče. Potřebuje místo.
  6. Trpělivost v tomto případě nepřináší růže, ale citróny. Pokud tedy chcete pěstovat citroník ze semínka a rostlina skutečně vyklíčí, na to, abyste se dočkali prvních plodů, si budete muset dlouze počkat. Plody se mohou objevit až po 3 letech. Ale trpělivost se Vám vyplatí. Citroník patří mezi velmi atraktivní pokojové rostliny, které interiéru vdechnou dojem exotiky.

Sdílejte tenhle super návod jak pěstovat a pečovat o citrovník i s vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit!

zdroj: bidista.com

Laisser un commentaire